sjøstjerner


ph; WeHeartIt

" En turist kom gående på en øde strand i Mexico, og snart skimtet han en mann langt borte. Da han hadde gått en stund, kunne han se at det var en av innbyggerne i en landsby like i nærheten. Denne kastet jevnt og trutt et eller annet i vannet.

Turisten trodde at mannen kastet små, flate steiiner for at de skulle sprette på overflaten, men da han kom nærmere så han at det var sjøstjerner som ble kastet i sjøen. hele stranden var dekket med hundrevis av sjøstjerner, som ble skylt på land av bølgene.

Mannen forklarte turisten at hvis han ikke kastet sjøstjernene på sjøen igjen, kom de til å dø av oksygenmangel. Turisten ble forundret over mannen ambisjoner om å redde alle, og spurte om det ikke kjentes litt håpløst ut.

- Det må jo være tusenvis av sjøstjerner bare på denne stranden, for å ikke snakke om på alle andre strender, sa han. Hvilken betydning tror du det har at du kaster noen få av dem tilbake i sjøen?

Mannen lo og plukket opp nok en sjøstjerne og sa:
- Det er av betydning for denne her. "

Utdrag fra boka "Hvorfor gror gresset?" skrevet av Klas Hallberg og Magnus Kull. Denne inneholder til sammen 58 inspirerende og tankevekkende fortellinger, og som har gitt meg et helt nytt syn på hverdagen. Korte og underholdene fortellinger, gjør at boka er ganske lett å lese - ikke minst morsom. Virkelig en bok jeg vil anbefale alle der ute.

10.mar.2011 - Inspirasjon - Kommentarer 13

tusen takk for venneforespørselen!

Takk for kommentaren :)

litt stillig bilde i grunn :3

- TORUNN

Marianne

Veldig vakker fortelling. Jeg ble virkelig rørt. :-)

SV; Tusen takk for tipset ! ;-)

wow, utrolig bra fortelling faktisk! jeg synes at folk må begynne å gjøre noe med global oppvarmingen nå straks as :s

sv: haha, skjønner deg as ;)

sv: awf hjertelig takk :3. Ooh, sjokoladeluktende bok hørtes fancy ut :3

riktig :) du er flink :) christina er jo pent med form:) enn V.Beckham

likte det skikkelig faktisk! ihvertfall den siste delen ;)

Likte fortellingen skikkelig godt :- Dbra moral!!

 • bloglovin  Jeg heter Vivian, er seksten og bor i en liten by ved Mjøsa. Alltid har jeg vært glad i fotografering, skriving, tegning, musikk og overfladiske ting. Akkurat nå liker jeg burgunderrød, sennepgul, militærgrønn og octopus. Jeg elsker lukten av bøker, kaffe og nyvasket hår. Er ei vietnamesisk jente som drømmer om å fly.

  Venneforespørsel

  viviango@hotmail.com


  Read the Printed Word!  Norske blogger

  hits