bilderedigering

Siden det er en del som har lurt på hvordan jeg redigere bildene mine, så tenkte jeg at jeg like godt kan lage et innlegg om det. Selv bruker jeg PhotoScape (kan lastes ned gratis her) og Photoshop CS5 (30 dagers prøveversjon kan lastes ned her). Jeg er veldig dårlig til å forklare, bare for å ha det sagt!

Her er det originale og uredigerte bildet. Tok det for lenge siden med et vanlig digitalkamera.

 

PhotoScape

... må være den beste gratis redigeringsprogrammet der ute. Den er utrolig lett å bruke, samtidig har den akkurat de funksjonene en trenger. Ikke mer, ikke mindre. Før jeg fikk tak i Photoshop, brukte jeg PhotoScape til å redigere alle bildene mine. Nå bruker jeg programmet når jeg har dårlig tid, også kjent som hurtigredigering. 

Den letteste måten å redigere bilder på PhotoScape, er på Auto-Oppgaver. Både Auto-nivå og Auto-kontrast stilles til middels*. Om bildet er for mørkt eller lyst, kan du bare gjøre det mørkere eller lysere. Deretter velger du en eller annen Film-effekt. Mine tre favoritter:


 Kino Høy                                            Porta Høy                                           Afga Høy

 

Photoshop

... er et veldig profesjonelt program. Men det er egentlig ikke så himla vanskelig, som alle skal ha det til. Desverre er det ganske dyrt.

♥ V i v a c i o u s


Du starter selvfølgelig med å åpne bildet ditt. Juster den til ønsket størrelse, og evt. gjøre den skarpere ved å gå inn på Filter > Sharpen > Sharpen. Deretter er det bare å doble layeret (Dublicate Layer).Høyre klikk på den nye layeren, og velg Blending Options.Sett Blend Mode Soft Light.Deretter trykker du på Layer > New fill layer > Solid Color. Da dukker det opp et lite vindu, der skal du sette Opacity ned til 50%.Det vil da dukke opp enda et nytt vindu der du skal velge fargen til layeret. Jeg brukte en navy blå-farge. Selvfølgelig er det bare å prøve seg fram på andre farger som du tror kan passe. Om du ønsker at bildet skal bli ekstra dramatisk, kan du fordoble farge-layeret.Høyreklikk/dobbelklikk på farge-layeret, velg Blending Options og sett Blend ModeExclusion.


Resultat!


Før og etter!

 

♥ D u s e r


Åpne bildet, og evt. justere størrelsen & skarphet. Klikk på Layer > New Adjustment Layer > Curves.


Det vil da dukke opp et lite vindu (new layer), trykk OK og enda et nytt vindu vil dukke opp (curves). Det er den siste som er viktig. Det er en linje hvor det står Channel og ved siden av den ligger det en drop-down meny. Trykk der, og velg Red. Du endrer deretter den "røde linjen" sånn at det ser ut som en S. Gjør det samme med Green. På Blue skal det være noe som ligner på en omvendt S.


Så trykker du på Layer > New Fill Layer > Solid Color. En liten boks vil da dukke opp (new layer), og på den setter du Opacity ned til 15%.


Deretter dukker boksen som du skal velge farge på opp. Her velger du en rosa-farge. Deretter dobbel-klikker/høyre-klikker du på layeret, og velg Blending Options. Da dukker en boks opp (layer style). Her skal du sette Blend ModeLighten.


Du lager enda en ny Solid Color-layer, men denne gangen skal du velge en blå-farge. Så åpner du opp Blending Options igjen, og nå skal du sette Blend ModeExclusion.


Om bildet er for mørkt, lyst eller lignende, kan du fikse dette på Image > Adjustments > Brightness/Contrast. Mye konstrast kan også gi bildet ekstra touch.


Resultat!


Før og etter!


Jeg vil nevne at det ikke var jeg som fant på redigerings-kombinasjonene. Desverre husker jeg ikke hvor jeg fant dem, siden det bare sitter i hodet mitt nå. I tillegg har jeg justert mye sånn at det passer til nettopp de bildene jeg tar.

Spørsmål kan stilles i kommentarfeltet. :)

04.mai.2011 - Foto - Kommentarer 35

Jeg digger PhotoScape! :)

kjempefint

ohhh, niiice :D

så flink du er! jeg har photoshop cs3 og jeg har lastet ned full versjon gratis :D

Så bra, kansje jeg burde skaffe meg fotoscape :D

kor kult :) konkurranse på bloggen vår^^

heeeerlig! :D

Så bra: ) hvor fikk du den 30 dagers gratisprøve dingsp på photoshop?: )

Kult ! :- D

tøft :)

kristianevs

Hahahha, aw så søtt :)

Kjempefint<3

Nice! Flink du er :-)

stilig (:

Kult! :)

så fint det ble :D

Kjempe fint det ble : )

Marianne

Dette var utrolig nyttig :-)

kjempe bra! <33 jeg bruker også photoscape, jeg bare elsker det :P

cool, likte redigeringen din på photoshop

Kjempebra redigert :)

Jeg synes det var kjempe bra forklart! :O=

Det ble dirt kult! :)

åsom. c8 Jeg visste ikke at man kunne få det sånn med Photoscape. xD

supersmart, elsker bloggen din !

bra tips :)

bra forklart! :)

 • bloglovin  Jeg heter Vivian, er seksten og bor i en liten by ved Mjøsa. Alltid har jeg vært glad i fotografering, skriving, tegning, musikk og overfladiske ting. Akkurat nå liker jeg burgunderrød, sennepgul, militærgrønn og octopus. Jeg elsker lukten av bøker, kaffe og nyvasket hår. Er ei vietnamesisk jente som drømmer om å fly.

  Venneforespørsel

  viviango@hotmail.com


  Read the Printed Word!  Norske blogger

  hits