hvordan gi liv til bilder

Det er mange som lurer på dette med bilder som beveger på seg. Animasjonsbilder. GIF. Hvordan de blir laget, hva slags program som brukes også videre. Du skjønner, det er nemlig ikke noe vanskelig i det hele tatt. Det beste er at du ikke trenger å kjøpe noen fancy program heller. Klar? Ferdig. Gå!

Først og fremst må du da ha noen bilder du kan lage animasjon av. De vanligste animasjonsbildene som blir laget er av mennesker/dyr som hopper, vinker, smiler, gjør noe rart med munnen eller av objekter som flytter på seg. Ta flere bilder etter hverandre, og vips så er du allerede halvveis ferdig.Det finnes mange nettsider som tilbyr å lage GIF for deg. Du laster opp et begrenset antall av bilder, trykker på en knapp også har du animasjonen klar med linker og koder. Her er noen om du er for lat til å google selv:

Picasion - maks 3 bilder, mulighet til å velge hastighet og kan legges inn på WeHeartIt

GifSoup -  lager animasjon av deler fra YouTube-videoer.

Personlig bruker jeg alltid PhotoScape. Et program som du laster ned på datamaskinen gir flere muligheter. PhotoScape tilbyr vanlig bilderedigering, felles redigering av flere bilder samtidig, montasje av bilder og mye mer. Det beste er at programmet er veldig lett å bruke! Last ned gratis her.Når du er fornøyd med flyten i animasjonen, trykker du på lagre på PC'en og last animasjonen opp på f.eks. TinyPic eller PhotoBucket.

Noen tips til slutt:

- Husk at GIF ikke er det samme som en video. Ikke lag den altfor lang.

- Animasjonen blir jevnere jo flere bilder du bruker. Dette betyr selvfølgelig at "objektet" forandrer seg så lite som mulig i hvert bilde.

- Du kan lage animasjon med bare et bilde. For eksempel kan du zoome inn og ut på det ene bildet, eller redigere bildet på mange forskjellige måter.

Image and video hosting by TinyPic

- Prøv deg fram!

Spørsmål kan stilles i kommentarfeltet.
Lykke til! 

18.jan.2012 - Tips og triks - Kommentarer 15

jeg pleier av og til å bruke samme redigering!:-) Det blir kjempefint.

stilig! jeg har photoshop cs5, så jeg har litt lyst til å lære meg å gjøre det der også :D

Fine tips :D

Awesome :)

WOOH, TUSEN TAKK!! :D

elsker slike bilder! lagde mine i photoscape før, men da jeg fikk mac begynte jeg å bruke photoshop!:)

Hurra, takk for tips! Eg har faktisk lurt ganske mykje på korleis eg kan lage gif enklare enn å bruke photoshop, for det fekk eg ikkje heilt til.

// Oslo is the shietz!

Og hvis du vil ha det fineste av det fine (men fortsatt überbillig og bra) er det Søstrene Grene og Tiger som gjelder - massevis av finefinefine duppeditter!

awesome :D! og likte det siste bildet veldig godt!

så utrolig kult! har alltid lurt på hvordan det gjøres..

//Tror det tok 2-3 uker, men er ikke helt sikker! Vet at han bestilte før 13.desember, og det kom fram 22.desember, eller noe :) Så beregn god tid!

er best å lage dem selv. jeg trodde det skulle være veldig vanskelig, men lærte meg det i gimp på en halvtime.

Jeg lager alltid mine gifer i photoshop :D det er morsomt å lage :)

eg lage alltid mine gifs i photoshop, syns det e ekstremt morro å laga de, eg bare glømme ut at det går an avogte, hehe :)

/ tusen takk snille du :)

 • bloglovin  Jeg heter Vivian, er seksten og bor i en liten by ved Mjøsa. Alltid har jeg vært glad i fotografering, skriving, tegning, musikk og overfladiske ting. Akkurat nå liker jeg burgunderrød, sennepgul, militærgrønn og octopus. Jeg elsker lukten av bøker, kaffe og nyvasket hår. Er ei vietnamesisk jente som drømmer om å fly.

  Venneforespørsel

  viviango@hotmail.com


  Read the Printed Word!  Norske blogger

  hits