sara fyller sytten

Saragullet fyller hele sytten år i morgen (på tirsdag), og dette måtte feires. På lørdag kom det fnisende jenter hjem til Sara, og vi koste oss fra seks til tolv med bruschetta, gelé og vaniljesaus og peanøttkaker og vaniljeis. Nam!

Alle bildene er lånt av Frida. Jeg hadde med meg kameraet, men var for opptatt med å spise og sladre. Hihi.

submarine & italien ice cream

Denne helgen har jeg tilbringt i Oslo sammen med familien.

Jeg fikk tid til å se på filmer i bilen. Mange bloggere har nevnt Submarine. Fortalt hvor fin den er og anbefalt den. Personlig var jeg veldig skeptisk da jeg tittet på traileren. "Den må være oppskrytt"... Det var først da jeg fant ut at Alex Turner stod bak musikk i filmen, at jeg bestemte meg for å se den. Nå har jeg altså sett den to ganger, og synes at den fortjener å bli sett igjen.

Vi har kjørt litt rundt og vurdert de forskjellige stedene. Sett på noen hus og noen leiligheter.

Jeg har også vært på Gave & Interiør messe og Vietnamesisk Nyttår-konsert.

Jeg har spist litt for mange kyllingvinger, sjokoladekuler og italiensk iskrem.

Jeg kjøpte meg en rosa Mikke Mus t-skjorte som fikk hilse på kjøkkensaksen med en gang vi kom hjem.

Også har jeg fått sovet masse. Jeg sover alltid så godt i bilen, at jeg vurderer å flytte inn i den.

Hvordan var din helg?

sus og dus

Her er en liten oppskrift for litt kos på en lørdag:

- sesame knekkebrød, synnøve gulost og soyamelk til frokost. nam

- litt jogging på en tredemølle

 

- ei venninne og en liten tur ute i den friske vinterluften

- jellybeans på deling. én til meg og én til deg.

- baking av cupcakes! Tina fant oppskriften her.

- kvalitetstid med bestemor

Søndagen har blitt brukt til å rydde rommet, le av Norges reaksjon av det som skjedde på Spellemann og til å forstå meg på logaritme. Så langt har det gått bra med ryddingen og leingen.
Har helgen din vært fin? PS! Følg meg på Twitter :)

reminiscing twentyeleven

Da jeg ønsket totusenogelleve velkommen i Vietnam i januar.

Da jeg feiret  overraskelsebursdagen til Silje og på Peppes med Sara i februar.


Da jeg reiste på avsluttningstur til Trysil i mars.

Og spiste bruchetta hos Sara!

Alle gangene jeg spiste sushi i april.

Og den første gangen jeg bakte cupcakes, og de var til mammas bursdag.

Vårballet i mai.

Og første gang jeg gikk i tog på 17.mai med mine ungdomskolevenner!

Da jeg dro hjem til Vietnam i juni, og klypte meg kort.

Ogfeiret sekstenårsdagen min i denne kjolen.

Det var en trist periode da min kjæreste farfar dro bort i juli.

Jeg begynte på videregående i august, men har verken bilder eller noen dokumentar fra den tiden.

Så begynte jeg å blogge igjen og farget håret mitt rødt i september.

Da jeg og Frida dro til Oslo i oktober.

Og da jeg lekte pirat på Halloween.

Da den nye Kaizers Orchestra plata var kommet ut i november.

Image and video hosting by TinyPic

Og til slutt kom den siste måneden i året, desember. Jeg farget håret svart igjen og var på julemiddag med fine piker.

Tutusenogelleve ble altfor fort ferdig. Det var glade perioder, triste perioder, morsomme perioder, kjedelige perioder og perioder hvor jeg ikke følte noen verdens ting. Det var et år fyllt av minner og førstegangs. Et år som jeg husker bruddstykker av, men samtidig et år som jeg aldri vil glemme.

Og nå nærmer slutten seg med timer, minutter og sekunder. Slutten - men samtidig begynnelsen på et nytt år. Et nytt år til å gjøre nye feil, mere riktig og alt det andre en måtte ønske. Godt nyttår, fine mennesker!

stuck

Jeg er stuck i Lillehammer.

Jeg datt på rumpa to ganger, gikk på trynet én gang og sklei flere ganger da jeg gikk til byen på leting etter gode vintersko. Oh, the irony.

Jeg har spist veldig god sushi på Ming Garden restaurant. Besøk den om du noen gang er i Lillehammer. Lover god mat. :) Tommel opp for reklamering på bloggen mot gratis sushi!

Jeg har spist deilig hjemmelaget pavlova. 

Jeg har brukt penger på denne nydeligheten.

Hva har du gjort i romjulen?

PS! Følg meg på Instagram: vivianngo

jolly time

Ute er det hvitt. Håret er svart. Neglene er lakket. Juletreet er pyntet. Gavene er pakket. Kakene er bakt. Hei, julen banker på!

Jeg våknet tidlig i dag, pakket meg inn i morgenkåpen jeg aldri bruker, lagde meg en stor kopp med kakao, plantet meg godt i sofakroken, slo på NrK1 og så kom julestemningen. Du glemte vel ikke å se på Tre nøtter til Askepott og Reisen til Julestjernen?

Desember har gått så utrolig fort. En glemmer nemlig at tiden går, når dagene består av prøver, innleveringer og alt det andre som skal være i boks før nyåret. En glemmer å stoppe opp. Å puste. Å føle. Men så kommer alt dette tilbake når du og familien sitter samlet rundt bordet på julemiddagen. Også fyller latter og varme alle krokene i huset. Selv om vi ikke feirer Kristus fødsel, så er julen (åh) så magisk.


Jeg ønsker dere alle en magisk jul, og måtte alle deres ønsker bli oppfylt! Nyt stemningen, fine mennesker.

eple og kanel


Nå har vi kommet til den tiden av året hvor varmeovnen står på døgnet rundt og peisen tennes. Tiden det er lov til å drikke julebrus og spise stemmen hes på mandariner og klementiner. Tiden jeg bytter ut mango te med eple og kanel. Tiden en må tvinne et stort skjerf to ganger rundt halsen, dra på seg klamme votter og en lue på toppen. Den tiden forskjølelsen kommer og blir en liten stund om du står ute en kveld i bare strømpebukse, shorts og en tynn genser.


Det er veldig veldig kjedelig å være forskjølet, ihvertfall nå som det er en masse prøver, innlevering og framføringer. Sukk. Men så er det noen få positive sider med det å være syk, som for eksempel:

Én Mamma maser mindre, er snillere og mer omsorgsfull fordi hun vet du har vondt nok i hodet fra før av. 

To Du kan være hjemme fra skolen med god samvittighet. 

Tre Du sover veldig tungt om kvelden, og kanskje litt midt på dagen også. 

Fire Du har unnskyldning til å spise masse halspastiller. Repsils honning og sitron - hjerte.

Fem Venner og bekjenter ønsker deg god bedring og sender deg litt kjærlighet.

Hva synes du er positivt med å være syk?

misery loves company

Det var godt at jeg valgte slitte converse framfor platå i dag. Veien var jo så utrolig glatt at en kunne skøyte og luften så kald at den kunne ses.


På tirsdag gjorde jeg ikke stort, på onsdag ikke mye og på torsdag ingenting. Åh jo! I går kveld fikk jeg kjøpt meg en Kings of Leon t-skjorte og skjorte fra Carlings. Nå sitter jeg og koser meg i sofaen, nyter at det er helg, gleder meg til senere i kveld og føler meg litt fin i de nye klærene mine. Hei, lykke kan kanskje ikke kjøpes med penger, men det gjør elendigheten lettere å leve med!

Hva gjør din elendighet lettere å leve med?

the ice inside my soul

Hei, det er ikke lenger høstdepresjonen som drukner meg. Det er skolen.

Det har vært veldig lite tid den siste uken. Det har vært prøver og innleveringer. Det har vært mørke morgener og tidlige kvelder. Det har vært en kveld hvor en plutselig glemmer koden til iPhonen og den ble låst i to timer. Det har vært irriterende og frustrerende og deprimerende stunder. Også plutselig føler man ingenting lenger. Da eksiterer man bare. Men det har også vært fine timer med en blyant og litt farger. En kopp te som brenner tungen når en glemmer å være forsiktig. Da kommer følelsene tilbake og kanskje slutter en å eksiteter men lever igjen.

Det er så kaldt at når jeg drikker et glass vann, føles det som om vannet fryser til is inni meg. Og isen blir liggende. Den smelter ikke med kroppsvarmen. Kroppsvarmen synker med isen.

Hvordan har du det?

/alle bildene fører til et magisk sted

keep calm and ca... wait, where's my rum?

 Ahoy! Jeg var på en i-siste-øyeblikk-Halloween-fest i går kveld og det var pirater, indianere, pin-up, katter, vampyrer, en blå fugl og noen kjedelige mennesker som ikke kledde seg ut tilstede. Jeg var Kaptein Redhead og det var så så gøy å kle meg ut som pirat! Fikk brukt de nye platåskoene mine - selv om det drepte meg ganske fort da jeg og Tina måtte løpe ned til busstasjonen.

Hva er/var du i år?

i'm gonna take that fear and wear it like a crown

 


Han holdt et godt tak rundt føttene, bøyde armene, pustet dypt inn, samlet kreftene... og der var hun i lufta. Spinner en runde... to runder... og tre runder. Faller. Publikum holder pusten. Hoftebenene hennes traff  håndflatene hans som lå der klare - ventet på kollisjonen - og aplausen bryter løs i salen.

Hei, jeg var med skolen min i dag for å se på dette magiske showet.  Det var nervepirrende, andrenalinstigende og vakker. Ikke for å nevne at det var fylt med humor og hjertesukkende musikk. Jeg hater cirkus hvor dyr er en del av showet, så dette var jo bare... fantastisk! Anbefaler virkelig alle som har muligheten til å dra for å se på det.

Er du glad i akrobatikk, stuns eller cirkus generelt?

himla fint

Hei, det er så mye som er fint med denne lørdagen.

Jeg våknet klokka ti og spiste speilegg med soyasaus og baguetter og drakk frokostjuice. Nam!

Image and video hosting by TinyPic

Jeg var en rask tur innom kjøpesenteret med Tina og Frida Elise, for å bytte den røde genseren jeg kjøpte på torsdag, mot en finfin skjorte.

Så møtte jeg Frida (Frida Elise og Frida er ikke samme person) på Kaffka og hun drakk kaffe latte og jeg drakk moccachino. Også satt vi bare der og så på mennesker og snakket om alt mellom himmel og jord. Det var unormalt mange i gågata i dag. Akevitt festival, tror jeg det er. Men det var fint altså. Det er alltid fint når det skjer noe i Gjøvik.

Frida er fin. Håret hennes er... asdfghjkl... fint.
PS! Hun har en finfin blogg som må besøkes. Klikk her eller på navnet hennes.

Også kom en venn av Frida og de kjøpte sjokolade fra sjokoladefabrikken i Gjøvik. Åh, her har de verdens beste sjokolade!

To fine ting som jeg skulle ønske jeg hadde. Lommaboka til Frida og en eldgamel kaffemaskin.

Hva er fint med din lørdag?

piping i ørene

Føttene er ømme. Det piper i ørene. Jeg er helt mo i knærne.

Tumblr_lt9dr5ctjp1r1akzco1_500_large/bildet er linket

Hei, jeg er nettopp kommet hjem fra en herlig konsert. Her i Gjøvik. Med to lokalband og et jeg aldri hadde hørt om før. Det var meg og Frida, også møtte vi enda en Frida også var det bare kos og bra musikk med bra folk. Tonje var med også, men hun måtte dra tidlig. Hun gikk glipp av mye. Det er så synd at det ikke er flere gigs her  byen.

Men du trippelmå sjekke ut bandene som spilte. Lover at du ikke vil angre!
En Murphys LaW  To Billy The Fox  Tre HoneyTraps

å være kreativ på en torsdag

Dette gjorde vi denne torsdagen:


Mamma og pappa har dratt til Stryn, så da var det bare meg og Vincent og Julie og et ellers tomt hus. Også satt de og enten spillte eller så på TV, så jeg fant fram perler, garn, papir, fargeblyanter og alt det som lå under pulten min. Jeg tvingte dem til å tegne, lage ting og bare være kreativ på denne torsdagen.

Vincent lagde seg en maske av en ubrukt kompostpose.


Julie lagde seg en søt liten boks til små fine ting.


Og jeg ble ferdig med alle bokmerkene, lagde meg ugle-pose, masker og ble ferdig med én av de bøkene jeg kjøpte i Oslo. Det tok sin tid!Hva har du gjort i dag?

trettito av førtiåtte timer i oslo

Frida og jeg våknet nitiden i dag etter å ha sovet tungt og drømt om ting her i livet som vi sjelden husker når vi våkner. Vi spiste toast, gikk tur med Nala også tok vi trikken til Nasjonalteateret. Etter en liten stund med vandring fant vi endelig fram til Kunstnerenes hus og betalte trettikroner hver for å se på fine kreative ting.


Etter å ha kost oss med høstutstillingen, tuslet vi rett ned til United Bakeries og spiste foccaia med oliven og tomat og scones med masse sjokoladebiter i.Også dro vi til Grünerløkka, selvføglelig etter å ha kjørt trikken i feil retning, for å dra på skattejakt blant de herlige brukt- og vintagebutikkene. Jeg fikk kjøpt meg vinterjakke og bøker som skal bli til smykkeskrin.
Kristin tok med meg og Frida og Oanh ut på en koselig liten italiensk pizzarestaurant fem minutters gåtur fra leiligheten. Pizzaen var så utrolig god, stemningen var så herlig og selve restauranten var så liten og fin.

elleve av førtiåtte timer i oslo

Jeg og Frida tok ellevetrettiseks toget til Oslo i dag.

Etter å ha gått i Karl Johan - hvor jeg fikk kjøpt meg et skjørt og en rutete skjorte fra Monki og en rød leppestift fra MAC- møtte vi Oanh, kjøpte oss sushi på Sakana og vandret opp til Operahuset.


Utsikten var herlig, sushien var deilig og disse to jentene er fine.


Jeg hadde på meg en varm strikkegenser fra Cubus, skjerf fra KappAhl, drømmefanger fra Carolinestua, svarte converse og en masse ringer og armbånd. Jeg måtte ta på meg en røde leppestiften med én gang, og jeg elsker den.
Vi dro hjem til Oanh etter Operahuset, møtte Kristin, spiste biff og søte poteter til middag med en deilig Toro-sjokoladefondant. Og nå sitter bare jeg og Frida godt plantet i sofaen hos Kristin. I morgen skal vi på høstustillingen, dra på skattejakt i Grünerløkka, se en film og kanskje spise pizza på en søt italiensk resturant.

når du vil ha greie på noe, skal du dykke ned i det

Um Jeg våknet i dag med en svak hodepine og en liten kvalme etter gårsdagen. Jeg likte det. 

Dois Det er søndag i dag. Søndager har blitt en dag hvor jeg er så mye som mulig for meg selv, og skal helst ikke gå ut av rommet med mindre jeg skal ha mat eller andre menneskelige behov. For på søndager skal rommet ryddes, leksene gjøres og en masse tanker tenkes.

Três Jeg skal nå sitte i senga, lent inntil veggen og lese i Brida helt til øyelokkene er like tunge som stein, men likevel vil jeg tenke "bare en setning til".

PS. Har du lyst på et bokmerke, sånn som det på bildet? Send meg en mail til viviango@hotmail.com, så kommer det kanskje en snikende ned i postkassa di i løpet av de neste dagene. Jeg har ikke laget så mange (forskjellige mønster/bilder på alle), så første mann til mølla!

marken

I går var jeg på Gjøvik Marken fra syv til elleve sammen med mange fine mennesker.

Atle Pettersen sang fra hovedscenen klokka halv åtte. Han var fin, og stemningen var herlig. Jeg, Sara og Christiane sang med til velkjente tekster og melodier, hoppet, viftet med armene, knipset bilder og klappet og ropte. Det var gøy.

Etter showet fant jeg Frida som var for sent ute, og alle de andre som jeg ser hver eneste dag og noen som jeg ikke har sett på et halvt år. Det er alltid så hyggelig å så gamle venner igjen.

Så storkoste vi oss blant alle mat- og godteribodene. Frukt og bær dyppet i sjokolade, lakris, sukkerspinn, vårruller, burgere, opphogde poteter, smulteringer og brente mandler. 

Vi vandret blant alle jallabodene som solgte alt fra rosa cowboyhatter til Pink Floyd t-skjorter. Og det var nettopp disse bodene som fikk meg til marken. Det er alltid så utrolig gøy å se på alle rare, stygge og sjarmerende tingene disse menneskene har å by på. Karasuller fristet ikke i det hele tatt i år.

Jeg kjøpte meg en stor og nydelig drømmefanger som nå henger på veggen over senga. Jeg og Frida kjøpte et armbånd med like mønster i forskjellige farger (den minste på bildet), og det minte meg på da jeg og vennene mine pleide å kjøpe hjertekjeder hvor det stod "friends forever" på med navnene gravert bak. Også fikk jeg to herlige ringer for hundre kroner, og "det er ikke alltid jeg er så grei" sa selgeren.


Dagen i går har vært en herlig start på helgen, selv om gleden ikke var like stor som i fjor. Men det går bra, for når man mister gleden på noe - så finner man gleden på noe nytt. Hvordan har helgen din vært så langt?

gammel bekjent og nye gensere

Du har ikke møtt eller hørt stemmen til personen på fire år, og plutselig sitter dere der ovenfor hverandre. Det er rart hvordan vi mennesker møter hverandre, blir kjent med hverandre, blir glad i hverandre og deretter glemme hverandre helt.

I dag har vært fint. Jeg var på kafé Nummer Tre med noen venniner. Ei jeg har kjent siden førsteklasse, ei jeg har kjent siden åttende klasse og ei jeg har kjent i snart seks timer nå. Hun fra førsteklasse har jeg ikke sett på lenge. Etter at jeg flyttet fra Raufoss for fire år siden har jeg hatt lite kontakt med de gamle vennene. Jeg vet ikke hvorfor. Jeg har bare aldri følt trangen. Men det var så koselig i dag. Det var fint å høre en velkjent stemme, men likevel så ukjent. Det var fint å mimre tilbake og tenke på at "åh hun har ikke forandret seg" eller "det ville hun aldri ha gjort før".Òg etter å ha snakket og spist, spist og snakket, dra vi videre til kjøpesenteret. Jeg fant endelig en gave til lillesøstera mi som fyller år om fem dager, og gjorde et kjempekupp selv. Det blir godt med varme gensere i dette høstværet!Er det noen du ikke har møtt på lenge som du kanskje savner litt nå?

rooi rouge rojo rauður rosso ruber raudonas rood


Her var jeg virkelig i trygge hender!

Rødfargen fra Vietnam hadde falmet bort etter tre uker. Tre(!) uker... Jeg burde ha skjønt at man som oftest får det man betaler for. Det kostet meg jo i underkant av trehundre kroner for å klippe pluss farge og stripe håret der! Det var ugler i mosen, og det burde jeg ha skjønt.

Etter å ha tuslet rundt med brunoransj hår den siste uken, har jeg endelig klart å dratt meg ned til Vita sammen med Sara-gullet for å kjøpe Schwarzkopf LIVE COLOR XXX Red Passion en rød farge. Også var det bare å sende melding for å be de fine menneskene, som jeg har klart å love bort håret mitt til, om å komme over. Mina og Marte kom kjørende på scooter, mens Frida var ikke å se før andre gangsfarging.

Så etter cirka førti minutter med vond snuslukt og masse kløing på hodebunnen fikk vi et resultate som jeg ble veldig veldig fornøyd med:

seksten ganger hurra

Det føltes godt å offisielt være seksten år gammel. Det føltes godt å få gratulasjoner og mange kyss på kinnet med en gang det ble midnatt. Det føltes virkelig godt å feire denne herlige dagen et sted jeg aldri har feiret det før.

Så har jeg sprudlet i denne kjolen fra Miki som mamma kjøpte til meg fordi hun ville at jeg skulle være ekstra fin på sekstenårsdagen min. Og for første gang på to uker følte jeg meg fin.

Jeg feiret med mamma, pappa, søsken, tanter, onkler og søskenbarn på en koselig kinesisk restaurant. Kjolen ble litt trang etter all maten jeg stappet i meg. (Hihi.) Også tok vi selvfølgelig hundrevis av fine bilder av meg og alle sammen foran en meget harry vegg og bak en rosa diger kake som vi ikke spiste.

Jeg fikk varme gratulasjoner, penger, veske, bamse, smykker og nok penger til å spise meg fem kilo tyngre. Men best av alt fikk jeg det jeg ønsket meg aller mest: en masse masse kjærlighet fra venner og familie.

xin chào

Xin chàoalle fininger! Skal jeg fortelle dere en hemmelighet, som egentlig ikke er noen hemmelighet lenger? Jeg har klypt meg. Dere som aldri har hatt kort hår før eller ikke kan huske hvordan det var: det er himla deilig! Ihvertfall når det er trettiplussvarmegrader ute. (Hva synes du?)

Jeg har det fint - så langt - her i Vietnam. Det er litt for varmt og altfor forurenset her. Men man blir fort vant med det. Pappa har meldt meg på piano og gitarkurs. Motivasjonen er ikke helt der jeg ønsker den skulle være. Jeg har kjøpt meg sko, fargelinser og sløyfer til håret. Så har jeg sikkert spist så mye at jeg er fem kilo tyngre. Det har ikke skjedd så mye ellers.

Det er bare syv dager igjen til jeg fyller 16, og det vil bli første gang jeg feirer bursdagen min i utlandet (som jeg kan huske). So excited! Det er mye som skjer framover nå. Skal prøve å få tatt noen bilder snart, selv om latskapen kommer med varmen!

det å bytte bort sommerferien

Klokken fjortentrettifem den tyveførste juni letter det et tysk fly fra Gardemoen, og i den vil jeg sitte. I den vil jeg sitte, trøtt, lei, sliten, stresset og det eneste jeg ville ønske der og da er at tiden skal gå fort. Gå fort slik at den tyvetre timers flyturen vil virke som tyvetre minutter (kanskje sekunder også, men det ville være å be om for mye). Og det eneste jeg ønsker er å være framme i Vietnam.

Jeg kommer til å bli lengre enn det jeg egentlig ønsker, og det jeg egentlig burde. Men så er det av og til sånn at man ikke direkte har et valg. Jeg kommer til å gå glipp av så mye denne sommeren. Kaizers Orchestra-konserten som jeg har gledet meg til i et halvt år. Alle photoshootene, alle overnattingene, alle sene kvelder i sommerkulden med verdens fineste mennesker. Ingen norsk grillmat, ingen norsk sommerlandskap, ingen bading i norsk vann. Det er merkelig.

Det vil være første gang at jeg befinner meg i Vietnam midt i sommeren. For meg er det feil. Hvorfor dra bort fra Norge, når det først er varmt og sol og fint her? Men denne gangen er det andre grunner. Jeg har en bestefar som jeg elsker høyt og det ikke går så bra med han. Det er mye jeg vil gå glipp av, og mennesker jeg vil savne. Men én ting er sikkert: jeg angrer ikke for at jeg byttet sommerferien bort, mot tid med min kjæreste bestefar.Disse bildene ble tatt i Vietnam, da jeg var der i vinter. Jeg lover å ta masse masse fine bilder av Vietnams unike sider. Det gleder jeg meg veldig til, for jeg vil vise dere hvor trist men likevel vakkert det er der!

femtiseks timer

For femtiseks timer siden møtte vi alle opp på skolen, en siste gang, før sommerferien offisielt startet. Vi hadde alle funnet fram finstasen. Vi stilte oss opp der fotografen ba oss om, trekke på smilebåndet og knips. Et fotografi av oss alle femten- og sekstenåringer sammen med lærerene som vi ble så glad i, forevigjort.

Nå skal jeg ikke skrive dette som om det vil være siste gang vi noen gang kommer til å se hverandre igjen. Men der satt jeg i første rad og ønsket å gå ungdomskolen om igjen. For de snakket og sang så fint om hvordan sola alltid ville stå opp, om hvordan du alltid kommer til å ha en person der for deg og om hva framtiden har i vente.

Jeg trodde tre år ville gå sakte. Jeg trodde jeg hadde god tid. Men da jeg selv stod på scenen, blant alle mine klassekamerater for siste gang og ventet på at navnet mitt skulle bli ropt opp feil, da innså jeg at jeg aldri har hatt så god tid likevel.

For nå er tre år på ungdomskolen slutt, og noen skal til Tønsberg og andre til Finnmark. Selv om de fleste blir i Gjøvik, og vi ikke kommer til å skli fra hverandre med en gang, så er det trist. For vi ble glad i hverandre og vi har vært heldig med læreren, og de fleste er redd for framtiden og hva som kommer. Men sola kommer alltid til å stå opp uansett hva framtiden bringer og om du er på bredden, vil det alltid være en der for deg. Tusen takk for tre fine år.

de siste dagene

De siste dagene har jeg levd i denne snekkerbuksen fra BikBok som jeg kjøpte for halvpris en regnværsdag jeg var i Lillehammer. Jeg føler meg fin i den, og av en eller annen grunn blir dagene så herlige i den.

De siste dagene har jeg spist hjemmelaget sushi, som alltid smaker 922374 ganger bedre enn de i resturangene. Jeg har ligget ute i sola med fine mennesker for å få en mørkere i farge i huden, og vi har allet spist is under stekende sol eller i en fin kafé.

Jeg har funnet fram laderen og ladet batteriet på speilrefleksen. Så har jeg og Oanh tuslet oss opp tl Hovdetoppen for å ta bilder inne i skoge der ingen andre mennesker var. Jeg også barbeint i skogen for første gang. I vått mose, råtne pinner, løsne jord og livlige instekter. Jeg så skogen med nye øyner den dagen, gjennom kameralinser og bare føtter.

Så til slutt har jeg ryddet litt her og der. Også har jeg endelig tatt meg tid til å klistre alle fuglene på veggen over bokhyllen min. De henger der så fint, og nå liker jeg rommet mitt litt mer enn det jeg allerede gjorde.

De siste dagene har jeg sunget denne sangen, selv om jeg ikke kan hele teksten eller har den fineste stemmen.

Og det eneste som står mellom meg og sommerferien er bare 3 dager, 27 timer, 4320 minutter eller 259200 sekunder. Det føles så lite. 3 år på ungdomskolen, og det er bare så mye igjen av det.

ferskente & makroner på en regnværsdag

Dette er mormor.

Mormor måtte til legen i dag, det pøsregner og jeg har fri fra skolen. Så fant jeg fram den svarte praplyen med hvite prikker for å følge mormor ned til legesenteret. Det var takk og lov ikke noe alvorlig, bare en liten infeksjon. Mormor, det finnes bare godt i henne. Hun er så fin. Min bestemor.

Den Lille Franske ligger rett over gaten til legekontoret. Jeg og bestemor dro dit for å vente. Bestemor drakk ferskente og jeg spiste makroner. De smakte ekstra godt når det regnet ute, og da smakte de hundre ganger bedre enn de på Pascal i Oslo.

Også satt vi der og snakket, jeg og mormor. Også har jeg et stort ønske om at jeg og bestemor kan sitte på kafé for å drikke ferskente og spise makroner mange mange ganger til. Det regner forsatt ute. Mine svarte sko ble gjennomvåte i regnet.

fint på en lørdag

IMG_1959[1]

En. Været. Den har vært så fantastisk herlig at en kan bli brun bare ved å se på værmeldingen.

To. En herlig joggetur under den stekende solen, for deretter skifte til bikini og legge seg ute under den samme stekende solen. Bare ligge der, med Flunk i bakgrunnen, og kjenne hvordan solstrålene danser på huden.

Tre. Invitere en masse fine mennesker over for å spise koteletter, kyllingvinger, pølser, bær og masse annet godt. Så sitte ute i kveldsolen, høre på gammel norsk sommermusikk og snakke om alt og ingenting mellom himmel og jord.

Fire. Every tearrdrop is a waterfall - Coldplay & Tusen dråper regn - Kaizers Orchestra.

Hva er fint for deg på denne lørdagen?

it's not who you spend the most time with, it's who you have the best memories with

 

Dette er Frida Elise. I dag fyller Frida Elise hele seksten år, og er blitt enda vakrere enn det hun noen gang har vært. I hånden holder hun en liten gave jeg og Tina har laget i løpet av en time, ved å brenne en CD med sanger som minner oss om Frida Elise og en cover av tynn hvitt papp. En CD med magiske sanger til et magisk menneske.Belgiske jordbær, de var utrolige gode. Nesten like bra som Frida Elise. Men siden det er hennes bursdag, så er hun bedre.Og her satt vi og spiste Ritz-kjeks med brie ost og røde druer, melkesjokolade, kjeks, gulrøtter og avokado til tsatziki dip og drakk grønn iste. Så snakket vi alt og ingenting mellom himmel og jord. Alle dager burde være sånn som denne.

Piknik er koselig, ikke sant?

drømmer som blir virkelig


// en tegning bak på kladdeboken

På torsdagskveld drømte jeg at jeg kom opp i norsk muntlig til eksamen, og temaet var Henrik Ibsen. På fredag fikk jeg vite at det var nettopp dette jeg hadde kommet opp i (+ dialekter). Det var magisk. Skulle ønske alle de andre drømmene mine kunne bli til virkelighet også. For eksempel drømmen min om å reise jorda rundt på en båt, eller å kunne fly. Men man skal ikke være grisk her i livet, eller?

Nå har jeg sitter her i spisestua ved pappas barskap, blant masse notatark, bøker og gamle bildealbumer. To store vinduer ut mot hagen, her jeg kan sitte og se regnet samtidig og høre på pianomusikk. Det er faktisk ikke så ille å ha eksamen, likevel. Men på mandag klokka halv ett, da er jeg ferdig. Og da er det sommerferie, nesten.

Har du noen gang opplevd at drømmer blir virkelig?

de siste dagene & sånt

I det siste har jeg hatt problemer med å sove. Kanskje det er varmen. Har du opplevd det? Når det er for varmt under dyna, for varmt over og du kan bare ikke finne en behagelig posisjon. Også ligger jeg bare der klokka 11:45 og ser så mye ut av vinduet som mulig fra der jeg ligger. Av og til er kanskje vårregnet der. Og da er det plutselig lettere å sove. Kanskje med litt pianomusikk i bakgrunden.

Jeg har overnattet hos Sara. På fredag. Etter at vi spiste sushi på café PI. Første gang jeg har fått lov til å sove over hos ei vennine. Det er rart disse greiene som foreldrene mine kaller "tradisjon". Beskytter deg, sier de. Jeg føler at det bare hindrer meg i å leve livet.

På lørdag sov både Frida og Sara hos meg. Vi lå der på de to gamle madrassene og snakket om alt og ingenting mellom himmel og jord. Óg det er sånne øyeblikk som får meg til å tenke at det gjør ingenting om verden går under nå.


// Café PI var for mørkt for mobilkamera, så bildet ble ganske... rar(?)...


Så har jeg lest en masse fine og magiske tekster i det siste. Jeg kom nemlig opp i norsk (+nynorsk) til eksamen, og har dermed brukt den siste tiden til å lese. Fine bøker. Fine bloggere. Fine tekster fra tidligere tiendeklassinger. Det er utrolig mye hva ord kan få deg til å føle. Nå håper jeg bare at det går bra med eksamene.

Ønsk meg lykke til!you know that feeling you get when you're standing in a high place... sudden urge to jump?... I don't have it

 

X_a3ab00bc_large

Jeg er nettopp kommet hjem fra kinoen hvor jeg så på Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides med mange herlige mennesker. Johnny Depp imponerer alltid med sine ferdigheter. Så der satt jeg i kinosalen, rad seksten sete elleve og lo når ingen andre lo. Jeg storkoste meg. Jack Sparrow er offisielt verdens kuleste.

Har du sett filmen?

nasjonaldagen

Dagen i går var så fin. Jeg våknet rundt 8 tiden, ettersom jeg enda ikke viste hva jeg skulle ha på meg. (Men samme problem slipper jeg kanskje neste år, siden jeg kanskje skal få bunad). Fikk kastet i meg frokosten min, fikset håret akkurat sånn som jeg ville ha det, gjøre håret til Julie bølgete og knekke staven på flagget mitt. Den tilbringte resten av dagen stikkende ut av jakkelomma.Så møtte jeg opp på stadion for å gå i tog sammen med alle de fine menneskene i bunad, dress og penkjoler (jeg blir små-lei meg når folk ikke pynter seg på 17.mai). Jeg har ikke gått i skoletoget de to andre årene på ungdomskolen, så det var første og siste gang. Det var kjempekoselig, men også litt trist å tenke på at ungdomskole-tiden snart er over.Så fikk heldige meg spise buffé med familien til Saragullet på Strand. Vi vandret så rundt i byen for å gratulere bekjente med dagen, dele ut klemmer, se på russetoget og spise is. Sara ble også med til Lillehammer for å gå i byen der, spise mere is og se på enda et russetog.

Hvordan var din 17. mai?

vanilla oreo cupakes

Jeg og Saragullet har bakt cupcakes i dag! Det ble ganske så søte og gode, bare synd toppingen var litt for myk da vi presset dem på. Oppskriften til disse herlighetene finner du her. Når alt var ferdig satt vi oss ned med hver vår cupcake og en herlig kopp skogsbærte for å se på Grusomme Meg. Åh, filmen var så utrolig skjønn. Til og med søtere enn cupcakene!

drøm & virkelighet

Det sies at en drøm er den letteste og vakreste måten å flykte fra virkeligheten på. Desverre er det sjelden jeg drømmer om noe jeg virkelig vil drømme om. Det er som om verken i virkeligheten eller i drømmer, at ting går min vei.

X_b4417fa7_large

Og her sitter jeg og spiser berlinebolle mens jeg drikker skogsbærte og mimrer drømmen jeg hadde i natt. Det var en av de sjeldne drømmene, hvor sommerfuglene i magen forsatt var der da jeg våknet da ringeklokka ringte i nitiden. Jeg ble så skuffet da jeg våknet, at jeg la meg desperat ned igjen for å drømme videre.

"
ph; WeHeartIt
Tumblr_lkgbtqzgvs1qzhhmgo1_500_large

Har du noen gang drømt om noe så vakkert, så magisk og så herlig
at du ikke vil våkne fra det?

staying in bed on a monday morning

Denne mandagen våknet jeg opp med hodepine og et øyelokk som var så hoven og tung at den forble lukket. Hjemme fra skolen ble jeg liggende i senga, fikk sove i lyset og drømte om ting jeg ikke ville våkne fra.


Rundt ti-tiden bestemte jeg meg endelig for å rulle ut av senga fordi øyelokket endelig er blitt litt lettere, og fordi blæren hadde fått nok og magen rumlet. Jeg trippet ned trappa og lagde meg to ostesmørbrød med ketsjup nederst og en kopp med skogsbærte. Etter en halvtimes lesing av nyheter kjærte jeg et stort eplekakestykke og lagde meg enda en kopp med skogsbærte.


Så gikk det opp for meg at yndlingstreet mitt var blitt grønn, også kjente jeg en varm bris av glede gjennom vinduet på rommet.
Deretter satt jeg ned ved vinduskarmen og fant fram Monki-magasinet som kom i posten for fire dager siden. Det første bildet minte meg på noe jeg, Saragullet og Oanh gjorde på Chatroulette. Det andre bildet fikk meg til å fantasere om alt det jeg og mine skjønne skapninger skal gjøre i sommer. Det og mye mer.
Óg da jeg skulle rydde vekk magasinet fant jeg sjokoladeboken min. Ikke bare ser den ut som en herlig søtklump, men så lukter den som det også. Jeg gleder meg til en dag jeg har tid, så kan jeg sette meg ned og skrive søte ord og oppskrifter om sjokolade i den.


Så bestemte jeg meg for å være en flink pike side jeg ble hjemme fra skolen, til tross for det enorme antallet av fravær jeg har fra før av. Jeg fant en behagelig stilling i senga for å lese om krig, menneskelighet, sult, fredsarbeid, sorg, nød og barnesoldat.


Som alle andre bittersøte ting ga disse fortellingene meg en klump i halsen. Ikke bare fordi det var trist, men også skamheten som kom da jeg nettopp i går kveld har vært så ufornøyd med livet mitt. Men har ikke vi alle sånne øyeblikk? For meg er perspektiv redningen.

Er du fornøyd med livet?

change is the key to new joy


Jeg var i Oslo med familien på lørdag. Majorstua var stappfullt med mennesker som brenner penger. Rop, latter, barneskrik og døde duer fylte gatene. Det føltes som om vi ikke var i Norge lenger. Så utrolig godt det var å komme meg bort fra den døde gågata på Gjøvik. På toppen av kransekaka var det Markedsdagen i går, og gatene var ekstra fulle. Glade mennesker og gode tilbud. Det var godt det. Forandring fryder.

Er du glad i forandring?

vårball


Jeg og Saragullet gikk til ballet i det fine været (fordi vi ikke fant noen vi kunne sitte på med hehe...). Kjolen er fra H&M.


Fra venstre: Vivian, Synne Anna, Josefine og Katerina.Fra venstre: Josefine, Tonje og Vivian.
Mine to skjønne danseløver! 

Frida og Saragullet er to magiske mennesker med krefter som får hverdagen til å lyse opp.

Vårballet var en koselig kveld med søte mennesker, dårlig musikk og et altfor lyst rom. Men hadde det vært mørkt ute i går kveld, hadde det ikke vært vår.

Har dere vårball?

i can eat my own weight in sushi

Denne dagen må ha vært den mest innholdsrike dagen i år. Jeg våkntet klokka ni, og trillet deretter ned til CC for å bytte laderen til pc'en min. Jeg klarte å miste en bit av den, og fikk dermed ikke ladet pc'en som har en batterivarighet på fem minutter. Og dét er helt sant.

Jeg trillet videre til Sara. Frida kom også, og vi jogget en kjempefin tur langst vikene. Det var så utrolig deilig. Sol, svette og en magisk utsikt. Det beste av alt var at vi lagde sushi mens lukten av nyvasket hår kilte neseborene. Det er faktisk første gang vi alle har gjort det, helt på egenhånd uten noen som har gjort det før. Må innrømme at vi har vært kjempeflinke, for sushien var (oh) so delicious!

Har dagen din vært innholdsrikt?

blue wafflesImage and video hosting by TinyPicMed litt blå konditorfarge og en pakke Toro-vaffler, lagde jeg og Saragullet blå vaffler. Hvorfor? Det går nemlig et rykte om en kjønnsykdom (kun hos jenter) rundt på internettet, som heter "Blue Waffles". Det sies at sykdommen egentlig ikke finnes, og bildet som ligger på google bare er photoshoppet. Jeg anbefaler ikke å google det. What has been seen, can't be unseen. Veldig nasty, men (guhd) hvor morsomt det var!

Hva slags farge foretrekker du på vaflene?

teselskapDet føles egentlig litt godt å være tilbake på skolebenken. Spesielt når været er herlig, og du er omringet av skjønne skapninger. Men så er ikke alt bare sukker og syrup, for prøver etter prøver ligger i vente. Saragullet og jeg har hatt et lite teselskap med fruktte og cupcakes, før vi gikk løs på norske dialekter. Jeg gleder meg allerede til prøven i morgen.

Mange som lurte på oppskriften til cupcakesene jeg lagde. Den fant jeg på Det Søte Liv, trykk her for å komme direkte til oppskriften jeg brukte. Lykke til! :) De er kjempegode, spesielt med te uten sukker!

PS: Jeg driver å eksperimentere litt med bloggdesignet, og er derfor litt rotete. Skal fikse det ferdig så fort jeg har tid.

Hvordan er din tirsdag?

money can't buy happiness, but cupcakes are pretty close

 

Fem timer med baking. Gosh, jeg er utslitt! Cupcakesene ble ekstremt søte, og det bokstavelig talt. Jeg klarte å stappe i meg én. Kanskje det har noe med at jeg aldri synes maten jeg lager selv smaker liker bra som det andre gjør. Nå er de ihvertfall gjemt nede i kjelleren, og skal ikke tas opp før i morgen. Da fyller mamma år. Jeg håper hun vil like dem.

cuisson de petits gâteaux

Åh, alt høres så mye finere ut på et annet språk, spesielt fransk. Nå står cupcakesene i ovnen, og hever seg etter hvert minutt som går. Jeg gleder meg som et lite barn på Julaften, til å pynte cupcaksene.

Når var siste jeg gjorde noe for første gang? Nå. Jeg baker cupcakes, helt fra bunnen av, helt på egen hånd, første gang i mitt liv. Jeg er en flink pike. (Prøver ihvertfall.)

Når var siste gang du gjorde noe for første gang?


Bilder, må ta bilder til blogg-ehn!
Trippelhaka er på plass! Jeg dør.

the hearts of men are easily corrupted, and the ring of power has a will of its own"The further you go, the less easy will it be to withdraw;
yet no oath or bond is laid on you to go further than you will.
For you do not yet know the strength of your hearts,
and you cannot foresee what each may meet upon the road."

 

Jeg har nå offisielt sett alle Ringenes Herre-filmene, og det på én dag. Det tok kanskje ni til ti timer, to turer til toalettet, en halv pizza, en Sara-gullet, to morroklumper, masse potetgull, brus og en del godteri. Magisk. Øynene mine er nå firkantet, og det var verdt det.

Har du sett Ringenes Herre-filmene?

påskeharen har vært her

Jeg våknet tidlig i dag, snek meg forbi rommet til småsøskene med en papirpose i hånden. I papirposen ligger det to påskeegg. En blå og grønn til Vincent, og en lilla og rosa til Julie. Jeg plantet dem på plenen, tok noen bilder og ropte til dem at påskeharen har vært her. Ungen løp ut, og begge så ut som et spørsmålstegn. Men de smilte veldig bredt da de skjønte hva de fargeklumpene på plenen var. Det er en glede i seg selv, når man gleder noen andre.

småtrollSom oftest innrømmer jeg det ikke, men jeg liker egentlig å tilbrine tid med de små. Spesielt når de er snill mot meg. Som i dag. I dag har småtrollene vært snille. Småtrollene som ellers plager livet av meg. Småtrollene som ødelegger morgenen min, med å hoppe i senga mi. Småtrollene som varmer hjertet mitt med sin latter. Småtrollene som overrasker meg med ord, jeg aldri har forventet meg komme fra dem.

Akkurat nå sitter jeg på kjøkkenet til bestemor med et glass husholdningssaft og hjemmelaget pasta og pizza. Jeg er god og mett, og må nok komme meg ut til småtrollene før de knuser vinduet med bankingen sin.

Liker du å tilbringe tid med de små?

sushi & alt annet godt

I dag har jeg vært ei flink pike. Jeg våknet tidlig, lagde frokost til meg selv, fôret småtrollene og brukte resten av formiddagen på å rydde rommet. Jeg fyllte rommet mitt med ferskenduft før jeg dro til bestemor. Sushi-laging var i full gang her, og jeg ble god og mett som jeg aldri har vært før. Desserten satt prikken over i'en. En heftig ostekake og mammas nybakte eplekake gjorde starten på påskeferien fantastisk.

pâques

Mason+jar+easter+center+piece_large

Dsc_0359_collage_l_large

5539938051_508a51fea6_large

Tumblr_ljocfgo3st1qbqbvno1_500_large

301460-11-1302880421239_largeph; WeHeartIt

Så deilig det var å våkne i dag. To uker med tentamer og prøver, ligger nå endelig i fortiden. Foran meg ligger ti dager uten skole, som jeg kan fylle opp med søvn, glede og minner. Selv har jeg ingen spesielle planer, og gleder meg mest til å bare slappe av. Spise så mange påskeegg som mulig.

Hva skal du i påskeferien?

I realized that If I had to choose, I would rather have birds than airplanesImage and video hosting by TinyPicSaragullet ble med meg hjem etter skolen. Vi skulle egentlig øve til engelsktentamen sammen, ved å se på Dexter uten norsk tekst. Min idé. Vet egentlig ikke om du hjelper med skrivingen, men jammen blir man flinkere til å forstå! Vi endte opp med å sitte ute i finværet for å lese RLE. Jeg sovnet. Kirkehistorien er noe av det kjedeligste som finnes... 

Nå prøver vi desperat bare å finne på noe. Sara vil ut for å gå, jeg er for lat...

Hva har du gjort i dag?

when nothing goes right, go leftWhen nothing goes right, go left.
I did, and stepped onto a puddle of water.

Denne tirsdagen er en av de dagene hvor alt går galt for meg. På kvelden fikk jeg ikke sove, og førte til at jeg forsov meg. Jeg rakk ikke bussen til skolen, der jeg egentlig hadde planlagt noe med ei i pararellklassen. Pappa nektet å kjøre, og dermed halvløp jeg med dårlig samvittighet fordi jeg hadde forsovet meg. Hun var på skolen sa hun. Men da jeg endelig kom meg til skolen, var hun ikke der. Ingen hadde sett henne på skolen den morgenen, og ingen resten av dagen.

Jeg glemte igjen arkene mine til en RLE-framføring, fordi jeg måtte løpe til skolen. Et par nye sommersko fra H&M som jeg var utrolig fornøyd med, ga meg to stygge gnagsår. Som en pingvin gikk jeg hjem i regnet, gjennomblaut. Det eneste som kan få meg til å føle meg bedre nå, er en saftig appelsin, te og en fin sang som forteller meg at alt ordner seg.

Hvordan går det med dagen din?

dreamcatcher dreamcatcherJeg våknet av en vond drøm til en grå lørdagsmorgen. Forventningene til april ble blåst vekk med den kalde vinden. Grå start på dagen gjør at jeg føler et lite hint av tristhet inni meg. Jeg har lært en ny ting om meg selv i dag. Søvnen og starten på dagen min, er med å bestemme humøret mitt for resten av dagen. Desverre har jeg vært gretten og bitter helt siden. Vonde drømmer pluss gråe dager er lik en gretten, sarkastisk og klagete Vivian.

Hva påvirker humøret ditt?

a moment lasts only for seconds, but a memory lasts forever

Her står vi utenfor hyttene, og venter på å få utdelt nøklene. Været var perfekt.


Sara~ klar til å innvandere bakken første dag.


Jeg foretrekker å spise påskeegg i lillekartong, drikke kakao med krem og snakke om alt fra himmel og jord med de andre romkameratene mine.


Tina synes det er kjempegøy å hoppe på meg, ettersom jeg er så mye lavere enn henne...


Vivian i farta!
Anna Amalie med sitt drømmende blikk. Hihi, så søt atte.


Tina klar til å innvandere bakken andre dag.


Mathias hadde bursdag, så Tina og Marte sang bursdagssang med helium-stemme. Dessuten fikk han ballong som gave. Vi fikk brownies.


Simen og Marte på veien hjem. Verdens søteste.


Frida er søt også.


Fra Synnes kamera.


Her var jeg i gang med å velge øredobber, sånn at Ina Beathe skal stikke hull i øret mitt.
Det gikk ikke opp for meg at 10.klasse var snart over før jeg satt i bussen på veien hjem. Alt tar snart slutt. Vi er som en stor familie, og snart skal alle splittes. Nye rituner og nye mennesker vil snart komme inn i livet. Følelsene mine er mikset. Men én ting er sikkert; jeg kommer aldri til å glemme minnene jeg har fått.

i'll be tasting mountain snow

Om 12 timer og 30 minutter vil jeg være på bussen, stappet med veldig mange andre elever, og vi vil være på vei til Trysil. Her skal vi tilbringe to netter, med sosiale aktiviteter og en hel dag med ski/snowboard kjøring. Jeg må si jeg gleder meg så så så så mye!

Jeg gleder meg til å lage mat med venninene mine. Løpe fra hytte til hytte med vennene. Snøbade. Snakke. Spille. Leke. Kose. Brekke et bein på bakken... Jeg kan ikke å kjøre snowboard! Sist gang jeg kjørte var for 3 år siden, og den gangen på en liten bakke. Shit. Likevel er jeg fast bestemt på å dra meg opp bakken. Sitte på heisen. Få brilleskille. Ødelegge rumpa. Smake på fjellsnø.

Jeg skal ha det gøy, og få en masse minner som jeg aldri kommer til å glemme. Med mindre pc'en min får blackout, og alle bildene blir borte. Men om jeg ikke begynner å pakke snart, tipper jeg det ikke blir noe av verken hyttekos eller snowboard-kjøring. Hehe.


Hytten jeg skal bo i sammen med Sara, Tina og Anna Amalie.

Jeg skal selvfølgelig ha en av de overkøyene.

Og på denne bakken skal jeg overleve.

ph;InTrysil.com

sunday number thirteen

Søndager. Søndager er alltid min anti-sosiale dag, hvor jeg helst tilbringer tiden med meg selv. Og dette er blitt en rutine. Våkne opp ved 11-tiden, og kunne føle meg klam under dyna. Enda et tegn på at det snart er vår. Spise en raskt vietnamesisk frokost, deretter slå meg ned foran vinduet på rommet mitt med en bok i den ene hånden og en plate melkesjokolade i den andre. The secret life of bees er en vakker bok, som får meg til å drømme meg bort. Så har plutselig halve dagen passert. Snart er søndag nummer tretten slutt. Jeg føler meg ikke levende i et hele tatt, og det er akkurat det jeg liker ved søndager.

Hva liker du ved søndager?

a saturday night with sara

Rundt 4-tiden dro jeg til Sara-gullet. Vi koste oss på rommet hennes med smuglet sjokolade og Dexter. Sara har så mye fint på rommet sitt, som jeg skulle ønske var mitt.

Jeg er veldig sikker på at Molly er blitt veldig glad i meg. Hun legger seg på fanget mitt, gnir seg og følger etter meg. Jeg vil også ha en hund...


Mor Ingunn (mamma'en til Sara) lagde kjempe deilige bruschetta til oss. Jeg spiste meg god og mett.
Alle som ikke er bestevenn med Sara burde være missunnelige på meg, fordi bruschetta'en var himmelsk! Også fordi Sara er en fantastisk person da. Hihi.


Etter maten så vi på 500 Days of Summer. Den var veldig fin, og Joseph Gorden Levitt var enda finere. (Sara, ikke drep meg for dette - han er forsatt din mann.) Etter filmen, hadde jeg veldig lyst til å være forelsket.

nummer tre

Etter prøve-eksamen i Naturfag, tok jeg meg en velfortjent tur i byen. Jeg skulle egentlig bare møte Sara, men så fant jeg Frida på veien. Plukket med henne også. Hihi.


Vi kjøpte det vi skulle, og dro til Nummer 3, en veldig fin kafé i byen. Vintage feel.


Jeg spiste en kjempegod yoghurt med frukt, bær og hjemmelaget müsli.
Nummer 3 er en kafé, en klesbutikk og en interiøsbutikk. Forklarer navnet.


you are all stardust

Prøvemuntlig. 48 timer. Naturfag - karbonkjemi. 24 timer har gått. Hodet mitt er allerede som et atomkraftverk i Japan. Det bygger seg sakte opp til eksplosjon. Aner ikke hvor mye vann jeg har drukket i dag. Mistet tellingen på hvor mange ganger jeg har gått på do. Gleder meg til de 24 timene som er igjen. Jeg kommer til å drømme om atomer i natt.

å spy regnbuer

Jeg er hjemme fra en filmkveld på skolen, får både elever og foresatte. Det ble vist fram filmer fra et filmprosjekt vi hadde i høsten. Så mange flaue øyeblikk. Pappa lo bare da jeg spurte han om hva han syntest etterpå! Hah. Det ble også solgt kaker og rundtsykker. Jeg føler at jeg har spist så mange kaker nå, at jeg snart spyrregnbuer. Ja, man spyrt nemlig regnbuer når man har sett, hørt eller spist for mye søtt. Nam.

Noen gang spydd regnbuer?

A TRUE FRIEND

                                                Tumblr_lg7xoi0jqb1qfc8w5o1_500_large                 

 

Hei alle sammen!

Her kommer det et gjesteinnlegg til VERDENS BETE  guling. Vi vil bare informere at vår lille superblogger er like herlig som dere har fått intrykk av! Denne jenta er rååå, ikke minst heit og verdens snilleste tropiske babe. La dere inspirere av bloggen, slik som vi har blitt inspirert av henne i real life. Hun er tvers igjennom ekfte og rett og slett helt fantastisk. Det er umulig å si noe negativt om deg vennen vår, og som vi sa for 3 år siden: best friends 4evah! <3 Keep up the good work, love youu!

xoxo mina och synne

brainap

 

I dag bestemte jeg meg for å våkne tidlig, bare for å bli liggende i senga. Jeg ble liggende og tenkte på absolutt ingenting. Jeg bare lå der. Det var i et sånt øyeblikk, at jeg følte meg som den eneste levende personen i verden. Det var ubeskrivelig herlig. Ubeskrivelig herlig å ikke tenke på alle de tingene jeg burde ha gjort. Å ikke tenke på alle de tingene jeg angrer meg for at jeg gjorde. Alle de tingene jeg burde ha gjort bedre. En brainap var akkurat det jeg trengte.

et lite ønske på en fredagsmorgen

Jeg våknet fra en nydelig drøm om vår, sol og varme, til dette:


(Av og til lurer jeg på hva naboen tror om meg, når jeg står i vinduet og tar bilder a huset dems. Det ganske ofte...)Gradestokken viste minusgrader og jeg var sikker på at verdens største vulkanutbrudd nettopp fant sted i hodet mitt. Det er i et sånt øyeblikk, at jeg forbanner mine foreldrer for at de flyktet til Norge... NORGE! Neida. Jeg er kjempeglad i Norge. Kunne ikke tenkt meg å bli født, eller vokse opp på et annet sted. Skulle bare ønske at vinteren var kortere, og sommeren varmere. Det hadde vært fint det. Vinter fra desember til januar og 25+ om sommeren.

Bloggen har forresten fått en anmeldelse. Kan leses her.

an awesome shirt and a story about love

Nå har Saragullet løpt for å rekke bussen hjem, og forhåpentligvis blir hun ikke voldtatt på veien (eller sklir på isen). Jeg sitter i min nye awesome t-skjorte og og venter på at filmen 500 days of summer (ikke en kjærlighetsfilm, men en film om kjærlighet med Joseph Gordon-Levitt!!!!) skal konvertere til iPhonen min. Disse fikk jeg som julegave fra Sara. Sara er nemlig en spesiell sjel, og feirer ikke jul før nå. Neida. Hun hadde bestillt gavene mine fra nettet, og nettbutikken har vært litt treige med å sende ut varene. Men jeg må si det virkelig var verdt å vente på! Nå kan jeg dø mens jeg bærer denne Muse-skjorta mens jeg ser på filmen.


Før jeg fikk gaven min, var jeg sånn...

(litt ironisk siden jeg har på meg t-skjorta jeg fikk, jaja..)

Nå er jeg sånn...
Image and video hosting by TinyPic

it sure takes its precious timeph; Google    ♫ Neopolitan dreams - Lisa Mitchell

På en så solfull dag som dette, er det ekstra deilig med små søte lyder som danser sin vei mot trommehinnene. Varmt er det ikke ute, men varmere er det jo. Jeg rydder rommet mitt, samtidig som jeg voldtar replay-knappen på iTunes. Livet er herlig av og til.

Ikke tro at jeg er en egoistisk sjel som lever i min egen boble året rundt. Jeg driver å planlegge en innsamlingsaksjon for Japan. Tanken er "tut for Japan". Ble nemlig inspirert av en Nigahiga video. Selv har jeg ikke så mye penger, men vil dra meg en plass for å finne sponsor. Må planlegge nærmere med noen venner om dette. Det er ikke lett å redde verden.

I mellomtiden skal jeg redde meg selv fra en stille død på grunn av oksygenmangel på rommet mitt. Rydde, også kommer Sara over.

a little taste of spring

Da jeg gikk fra huset i dag, på vei til skolen, kunne jeg ikke lenger lukte vinteren. Håret mitt var ikke elekstrisk. Ikke en eneste hårstrå klistret seg fast til lipglossen. Skrittene mine var blitt tyngre. Jeg kunne kjenne hvordan bakken festet føttene mine for hver steg jeg tok. Det var ikke lenger bekymring for å skli på isen, for den var smeltet.

Sola skinte, og jeg kan igjen gå med solbriller. Skjerfet var ikke nødvendig lenger, for jeg følte meg svett etter å ha gått opp en liten bakke. Snøen var blitt til slush, og jeg kunne kjenne hvordan mine svarte converse begynte å bli våte. Jeg kunne føle hvordan solstrålene danset på bakhodet mitt. Hvor varm jeg ble. Så herlig har det ikke vært å gå til skolen, siden den første snøen kom.

Jeg lover å donere bort halve klesskapet mitt, bare årstidet skifter fort til vår og deretter sommer. Ikke mer snø, kulde eller elektrisk hår. Ja til litt sol og varme?


ph; WeHeartIt

i'll fuckings be there

2.juli er datoen. Kaizers Orchestra er bandet. Bari travbane er stedet. Jeg skal være der.

Jeg er i lykkerus. Godsnakket litt med pappa i stad, og håpet på en litt "tidlig" bursdagsgave. Har virkelig ikke vært så glad på lenge, og denne lykkerusen kommer til å vare utover dagen og påvirke festhumøret mitt. Jeg føler meg som verdens heldigste person akkurat nå. Helg, fest og billetter til Kaizers.

Egentlig burde jeg ikke være så glad. Jeg burde være lei meg for Japans vegne. Men akkurat nå kan virkelig ikke jordskjelv eller tsunami ødelegge dette humøret her! Sorry Japan, jeg skal ha et minutt stillhet for dere i morgen - men i dag skal jeg være glad.

Noen andre som også skal dit?


ph; google

i'm not a girl, not yet a woman

Meg: Mamma, det er kvinnedagen i dag!
Mamma: Hah! Alle dagene er helt like for meg. *forsetter å lage mat*

Når mamma først snakker til meg, så er det enten fordi jeg ikke har ryddet etter meg eller for å klage på rommet mitt. Men noen ganger overrasker hun meg virkelig med de morsomste sitatene. Selv må jeg være enig at Den internasjonale kvinnedagen ikke er så høytidlig her i Norge, eller så er den bare uhøytidelig hjemme hos meg. I Vietnam ville vel de fleste dra ut for å kjøpe blomster til enten bestemor, mor, søster eller kone. Blomster ville vært solgt overalt.

For å være helt ærlig husket jeg ikke en gang hvilken dag det var i dag, før jeg så alle statusene på Facebook. Har vært opptatt med framlegget mitt om Mexico på spansk i hele i dag. Fikk meg en god latter da:
"Tirsdag 8/3 er kvinnedagen. Post dette i ditt statusfelt dersom du også er stolt over dine 364 manne-dager."
"I dag er det den store kvinnedagen.. Vi menn har manndag en gang hver uke.. Dere slår ikke den damer!"

Hvordan skal du tilbringe denne dagen?

ph; WeHeartIt, Google

my daily life

ph;WeHeartIt

my saturday morningJeg våknet i dag til et tomt hus inne i et klamt rom. Det var lyst ute, sola skinte. Jeg ble liggende i under dyna, og prøvde å forstå hvorfor huset var tomt. Så gikk det opp for meg at foreldrene mine sammen med søskene mine hadde dratt til Lillehammer. De hadde vekket meg, og spurt om jeg ville være med. Jeg svarte nei, og la meg ned for å sove igjen. Dette virket som en drøm. Tipper dette må ha vært en av mine døds-søvn: ingen drøm, tungt hodet og ingen anelse om tiden når jeg våkner.

Liggende i sengen ble jeg helt til nå. Jeg sovnet ikke igjen, men fant fram Norwegian Wood og leste ferdig boka. Følte meg litt tomt når jeg bladde om den siste siden. Den samme tomme følelsen når jeg blir ferdig med noe jeg har brukt mye tid på, og virkelig likte det jeg drev med. Men det var deilig å lese i senga når man nettopp er våknet. Jeg har liksom aldri gjort det før, og nå lurer jeg virkelig på hvorfor jeg ikke har gjort det før...

Nå føler jeg meg bare veldig sulten, og har av en eller annen grunn vært veldig sugent på noen brødskiver helt siden i går kveld. Lørdag har alltid vært min favoritt dag. Du kan sove lenge, legge deg sent og alle butikkene er åpne.

Hvilken dag er din favoritt?

oslo: dag en

Tok toget 11:36 til Oslo sammen med Vetle og Sara.Etter en shoppingtur i Karl Johan, dro Vetle hjem. Jeg, Oanh og Sara dro hjem til søskenbarnet mitt Kristin. En standard ting er jo at vi lager sushi når jeg er her, og det ble det også. :D

Jeg er faktisk ganske flink altså!

most people are so ungrateful to be alive

"Most people are so ungrateful to be alive. But not you. Not anymore."
- Saw, 2004

I går må ha vært en skikkelig film-maraton. Etter at de andre dro hjem, tok jeg og Helene en dusj vær og deretter ansiktsmasker. Vi lakket neglene, og så på den første Saw filmen helt til 4 på morgen. Så utrolig herlig det var! Det er liksom sånne ting jeg gjør så sjeldent. Skikkelig jentekos, føler meg fresht da jeg våknet.

Nå har Helene dratt hjem, og jeg er alene i huset. Tror jeg må rydde litt. Masse potetgull på gulvet og oppvasken begynner å samle seg opp. Minte meg på vitsen til Vegard her om dagen: "Hvordan merker du at dama er død? Sexen er det samme, men oppvasken samler seg."

Hva skal du gjøre i dag?movie night with the sweetest people

Var på CC med Helene rundt 3-tiden, og møtte på Tina, Mina og Christophe. Endte med en skikkelig koselig filmkveld hjemme hos meg. Simen, Marte, Tonje, Vetle, Katta og Espen kom også. Vi så først på Kick-Ass, en av de morsomste og kuleste filmene jeg har sett på lenge. Også så vi litt på Karate Kid før de fleste måtte dra.

Helene skal overnatte hos meg, og nå har vi funnet fram ansiktsmasker og neglelakk. Herregud, så mye jeg har savnet skikkelig jente-moment!


Espen, Vetle og Tina.


Christophe og meg. :D


Meg og Mina.


Espen, Vetle og Christophe.


Tina og Tonje. Skikkelig babes altså. He-he.

endelig vinterferie

Har ikke ord for hvor glad jeg er for at det endelig er vinterferie. Har en masse planer for ferien, og håper virkelig den blir bra! Foreldrene mine dro til Trondheim for noen timer siden, og nå har jeg lliksom huset helt for meg selv. Helt til tirsdag. Og på onsdag skal jeg og Sara dra til Oslo, og bo hos Kristin i tre dager. Gleder meg sykt mye!

Men nå først skal jeg lage meg litt te, forsetter å strikke på et skoleårosjekt mens jeg missunner folk som kan synge på YouTube. Forhåpentligvis er jeg ikke like forskjølet om noen dager. Skal møte Helene senere i dag, utrolig lenge siden jeg har sett henne nå. Blir kos. :)

Hva er dine planer for ferien?
Om ferien din er over; hva gjorde du i ferien?


Strikketøyet mitt. Får snart kramper i hendene...

any man can be a father, but it takes someone special to be a dad

I dag fyller verdens beste pappa 43 år! Kan ikke beskrive hvor mye jeg er glad i denne mannen. Utrolig synd at jeg har en samfunnsfag prøve jeg må øve til i morgen, ellers hadde jeg tilbrakt hele dagen med maks 3 meters avstand fra pappa. Og kanskje bakt så mange kaker til han, at han ikke spiser noe mer på de neste 43-årene.

bilder fra bursdagen til Sara

I går rundt 6-tiden, møtte vi opp på Peppes Pizza for å ha en skikkelig koselig kveld! Var meg, Vetle, Frida, Tina, Anna Amalie, Josefine, Marthe Elise og bursdagsbarnet Sara. Jeg tror at det er første gang på lenge at jeg har ledd så mye! Ikke bare dro vi de groveste og tørreste vitsene ved matbordet, Vetle lekte homofil samtidig som han prøver å legge a på den lekre servtiøren. Tror hun ble litt overrasket da han betalte med en femtikroner's lapp brettet til et hjerte og et bilde av seg selv inni.

 

Bursdagsbarnet!

Gjengen du kommer til å angre at du dro på Peppes med.

Bursdagsgave fra meg og Josefine. Jeg hadde ikke akkurat tid til å kjøpe noe, så det ble jo en liten miks av det første jeg fant hjemmefra. Det svarte var egentlig et julekort jeg lagde i 9.klasse. Syns det egentlig ble ganske søtt da. :)

Oh say, can you see my eyes? If you can, then my hair's too short.

Kom hjem tidlig fra skolen i dag, etter å ha sett Hair-musikalen 9.trinn har satt opp. I fjor hadde vi Løvenes Konge, og i år hadde de Hair - en film fra 1979. Hippie, peace and love. Make love not war osv osv. Var ganske koselig å se på, men det beste må jo nesten være å komme hjem fra skolen en hel time før!

Favoritt sitat fra musikalen/filmen: The draft is white people sending black people to make war on the yellow people to defend the land they stole from the red people!

a dreams is a wish your heart makesEndelig ferdig med å rydde rommet! Herregud, så nesten ikke ut her altså. Også har jeg tatt meg tid til å skrive nye sitater på boblene, og hengt opp noen nyde bilder på veggen. Har noen flere jeg må framkaller, men har virkelig ikke orket i det siste.

overraskelsebursdagen til Silje

I to uker nå, har jeg, Ina, Julie, Karoline, Mina og Frida planlagt denne bursdagen til Silje. Etter endeløs av hvisking og tisking på skolen, sammen med en del andre løgn, ble resultatet strålende. På lørdag var det 62 stykker på et lite grendehus i Åslendet, Gjøvik. Pent kledd i dress, kjoler og høyr hæler venter de på at bursdagsbarnet som skulle komme. Gjett om Silje fikk seg en overraskelse, da hun kom inn i huset også stod det minst 60 stykker og synger bursdagsang! Hun begynte å grine til og med! Herregud, så morsomt hele greien var! (Hvis vi ser bort fra at 3 bord ble ødelagt, en spydde og at festen måtte bråslutte kl. 22:30.)

Noen erfaringer med overraskelse bursdager?

Dro til Grendehuset kl. 3 for å rydde litt, og for å få litt varme i huset. :)


Hjem til Karoline (20 meter unna Grendehuset) for å fikse oss.
Så drar Frida, Mina og Ina bort til Grendehuset for å vente på gjestene. Vi får lurt Silje med oss.


Surprise ansikt!


Bursdagssang! :D


SÅ glad med Silje altså.

same shit, different day

God morgen! :)

Har vært utrolig opptatt i det siste. Masse skole, masse soving og spising. Synes ikke det er særlig gøy å blogge om de samme tingene, bare at det skjer på en ny dag. Livet mitt akkurat nå består jo ikke noe mer enn skole og hjem. Utorlig kjedelig. Men så blogger jeg av en eller annnen grunn alltid i helgene... Som om det skjer noe mer da. Hah. Men i dag skjer det ting. Blir utrolig kos! Forteller mer senere.

Hva er dine planer i helgen?

dritt feber

Akkurat nå koser venninene mine seg nok med kakao, sjokolade og grillpølser mens jeg sitter hjemme med feberen. Fryder seg over den enorme farten de får nedover Hovdebakken på slalomskiene sine. Hvorfor måtte jeg være syk akkurat i dag? Æsj altså. Nå må jeg anmelde denne utrolig tykke nynorsk boken, på nynorsk - deretter skal jeg legge meg igjen. Veldig digg å sove når det er så lyst ute at jeg kan speile meg selv i dataskjermen.


Den er faktisk på 61 og ei halv sider!

chanel next?

I dag fikk jeg premien (400 kr) for en tegnekonkurranse. Oppgaven var å lage en logo til Bjørnsveens skolegensere. Ha-ha. Må si jeg ble overrasket da jeg fant ut at jeg hadde vunnet. Kanskje jeg kan bli den nye designeren for Chanel? LOL. Logo'en skal forestille en bjørnepote med BUS (Bjørnsveen Ungdomskole) på. I tillegg er det der "ripene" bak da.

Tycks?
Minner på spørsmålsrunde.

10 hours in Hong Kong

Hva gjør man når flyet ditt stopper i Hong Kong, og du må vente 10 timer før neste fly kommer? Jo, da reiser man jo så klart ut og vandrer rundt i byene og kveldmarket. Jeg har vært i Hong Kong før, i 2008. Må si at øyet har forandret seg veldig mye bare på 3 år. Veiene er ikke til å kjenne igjen. Fikk dessuten prøvd ut den nye speilrefleksen min om natten.

nailart from vietnam

Gjett en gang hvor mye det kostet meg å tegne mine ti finger negler i Vietnam. Svar kommer nederst i innlegget.

I underkant av 10 kroner! Herregud, sykt billig. Om jeg hadde hatt tid hadde jeg tatt manikyr en gang hver dag. Personlig likte jeg den siste best. Hihi. :-)

welcome back to reality

Første dag på skolen etter 6 (?) uker i Vietnam, var egentlig ganske hyggelig - selv om jeg fikk en matte prøve slengt rett i ansiktet. Velkommen tilbake til virkeligheten. Det kjipeste med å komme tilbake til Norge, er at jeg er vant med døgnrytmen og ikke minst - temperaturen. I dag tidlig fant jeg fram shorts og t-skjorter, før det gikk opp for meg at jeg ikke lenger er omringet av 30 varmegrader. Dessuten ligger hjernen min 6 timer foran resten av Norges befolkning, så jeg tror jeg kommer til å legge meg klokka 6. Nei vent, må få med meg barne TV først.

tur til Vung Tau

Hei!

Etter en masse avlysninger, dro vi endelig til Vung Tau - en by kjent for sine good-for-nothing-strander. Trodde jeg endelig skulle få meg litt brunfarger, men slik ble det ikke. Får håpe jeg overleve vinterkulden uten brunfargen. Og ja, nå har jeg forresten bare én dag igjen i Vietnam. Litt... Nei, egentlig ganske trist. Er jo så glad i dette fordømte kommunistiske landet.

tur til Duc Hoa

Duc Hoa er på en måte en liten by, ca. 1 times kjøretur fra Ho Chi Minh City. Det var her min mor ble født, også hvor bestemor tilbringer tiden når hun er hjemme i Vietnam. Fire av mammas søsken bor her. Jeg hadde 36 myggstikk på begge beinene mine etter at jeg kom hjem. Koselig var det, som alltid.

Tempelet, også hvor graven til morfar er.


Markedet  foran huset til bestemor.


Meg og bestemor foran huset, hvor tante selger klær.
tur til Tây Ninh

Heihei!
Jeg er nå hjemme (i hotellet) etter en lang dag på tur til Tay Ninh, lettere kjent som en by i Vietnam som på en måte er landegrensen mellom Vietnam og Kambodsja. Altså, nesten som Svinesund i Norge. Ca 100 km fra Ho Chi Minh City, men her i Vietnam tar det søren meg rundt 2-3 timer å kjøre dit! Slitsomt var det også i varmen, men koselig er det alltid med familietur.bursdagsfesten til Nelly

Nelly fyller egentlig år den 18.Desember, men feiret den 19. Vi spiste på resturanten Ngoc Suong, hvor typisk vietnamesiske retter ble servert. Etter det dro vi til An's, en kafé med gode drinker og fantastisk interiør. Jeg fikk bruk for mine nye lilla circle linser.Bursdagsbarnet og kaken sin.


update from vietnam

Hver dag besøker jeg bestefar på sykehuset enten fra kl. 12-13 eller 18-19. Ofte drar jeg begge åpeningene for besøk, men vi er mange i familien og da må nesten alle få sjansen til å besøke han. Det er utrolig vondt å se på bestefar, hvor sliten og vondt han kanskje har det. Bedre blir det ikke av å se på pasientene som ligger i samme rom. Det eneste som er igjen av dem er skinn og bein. Bestefar ser faktisk friskest ut der, han som har en del kjøtt på kroppen. Men likvel venter vi alle, og holder på det lille håpet vi har.

Ellers bruker jeg resten av "fritiden" til å dra på kaféer, shopping, trene (!) og andre aktiviteter sammen med søskenbarna mine. i Vietnam finner du en masse tema-kaféer, digre kjøpesentre og endeløs av resturanter. Trening må jeg gjøre kl. 6 om morgen, hvis jeg ikke vil puste inn all røyken fra mopeder og biler eller svette ihjel under sola.

NYDC café i sentrum av Ho Chi Minh City. Khanh og Cuong.


Beste ostekake jeg noen gang har spist! F.v. Tiffany, Kristin (bor også i Norge), meg og Khanh.


Tiffany og Kristin.


Kristin og meg. Tee-hee.

greetings from vietnam

Heisann!

Jeg har vært på farten helt siden jeg kom hit på tirsdag. Veldig digg å komme bort fra -15 minus til over 25 varmegrader! Ettersom jeg har fullt tilgang til internett her, skal jeg prøve å blogge så ofte jeg kan. Vietnam ligger dessuten 6 timer foran Norge.

På flyet fra Norge til Finland


2 timers mellomlanding, slitsomt!

Tidsfordrivende for 9 timers flytur fra Finland til Bankok, Thailand (i tillegg til mini-skjermen med film og musikk på setet foran)


Skysight fra flyet og ned på Bankok

5 timers mellomlanding i Thailand, enda mer slitsomt

Skysight om natten over Bankok

Skysight over Ho Chi Minh City, Vietnam

i'm holding on to the hope I have inside


♫ Promise of a lifetime - Kutless

Livet mitt akkurat nå føles ut som en stil jeg skrev i 9.klasse, og jeg har en liten mistanke om at jeg viste at noe sånt vil skje en gang. Farfar kan dra fra oss når som helst og han er 9187.8km unna. Jeg har egentlig mattetentamen på tirsdag, men fikk flyttet den til i morgen. Det vil si at jeg enten drar til Vietnam i morgen kveld, eller tidlig på tirsdag. Vet ikke om jeg kommer til å blogge når jeg er der, med tanke på alt som skjer. Døden er naturlig, men det betyr ikke at det ikke gjør vondt. Jeg er så sliten.

Sources: WeHeartIt, YouTube

eff this I'm going to Hogwarts

Det er bare én tentamen igjen, men likevel er det også den verste. Matte tvinger hjernecellene mine til å produsere flere. Noe som forklarer hvorfor hjernen mine er fullt av fuck. He-he-he... Tror jeg trenger en pause før jeg begynner å studere.

Source: WeHeartIt

 

"stell deg bak hesten, så tar jeg et bildet!"

Herregud, det er -8 grader ute i dag! Nesten sommer dette altså. He-he. På skolen i dag hadde vi ridetime i gymmen. 6 stykker fikk lov til å være med, og jeg var selvfølgelig en av dem. Det må ha vært den beste gymtimen noen gang. Så utrolig gøy det var å sitte på hesten, og følte at du faktisk hadde kontroll (jeg hadde faktisk det)! Vi fikk prøve å skritte, trave og hoppe over en planke alene. Åh, jeg vil sitte på en hest (ponni) igjen!

double facepalm

Hei.

Jeg klarte å miste mine nye øretelefoner ute, da jeg stresset meg til skolen på tirsdag. De er hvite, og hvit synes jo nesten ikke i snøen. Herregud, jeg fikk dem nettopp! De var dyre også. Veldig, FML moment. Nå har jeg overgitt meg til mine fristelse, og dratt meg ned på CC. Kjøpt meg nye øretelefoner, og klær som jeg egentlig ikke burde ha kjøpt. Jeg har altså brukt opp pengene jeg egentlig skulle spare til et polaroid kamera. Double FML moment.

sundays are be-creative-days

Søndager må være de dagene jeg helst vil være hjemme, stenge meg inne på rommet mitt og tilbringe kvalitetstid med meg selv. På søndager er butikkene som oftest stengt, og dagen før mandag. Det er en sånn inneklemtdag hvor man egentlig ikke har så mange alternativ på aktiviteter. For meg er søndager blitt en være-kreativ-dag. Stenge meg inne på rommet mitt og produsere et eller annet. Det er faktisk veldig koselig og tilfredstillende.

Sånn skal jeg begynne å ligge for å idémyldre. He-he.

Source: WeHeartIt

to do: nothing

Avspaserings dag! Hadde egentlig tenkt å dra meg på skolen, siden jeg egentlig ikke har noe å gjøre hjemme. Får finne fram mobilen og se sende noen meldinger da.

Source: WeHeartIt

hello december

Etter en tur i svømmehallen for å forfriske kondisen, er det utrolig deilig å sitte innepakket med ulltepper. Peisen knitrer i bakgrunden mens jeg prøver å fiske fram mine basic kunnskap om nynorsk. Norsktentamen i dag gikk ganske greit, med tanke på at jeg ikke fikk skrivesperre og dro fra skolen halv et. Nynorsktentamen er i morgen, og jeg må innrømme at det er den jeg hater mest.

Men herregud! Jeg har nesten helt glemt at det faktisk er første desember i dag! Lillesøstra mi måtte minne meg hele tre ganger, før jeg endelig åpnet den første adventsluka. Tiden venter virkelig ikke på noen. Jeg må nok lage meg en kopp kakao (om ikke to til småsøskene mine), før Jul på Månetoppen begynner. Vil du komme i julestemning, er det bare å slå på NRK klokka atten null null!

Source: Tumblr

do we live, or do we exist?

Norsktentamen i morgen, og temaet er liv. Jeg liker å skrive, så egentlig har tentamene aldri vært noe stress. Men det verste er jo å sitte der og plutselig få skrivesperre. Jaja, jeg får ta det som det kommer. Har dessuten funnet noen inspirasjon som jeg skal skrive ned og ta med.

 

 

 

 

 

 

 

Source: WeHeartIt

tidlig ute med julegaveshopping

Hallo'en!

Akkurat nå sitter jeg i en liten leiglihet i Stovner. Det er hvitt så langt jeg kan se, ettersom det snør. Disney Channel ruller på TV'en og lyden av tastene på bærbaren er de eneste lydene som ikke kommer fra TV'en. Jeg vil hjem.

Har vært i Oslo siden lørdag, og skulle egentlig se etter juleball kjole. Men det er umulig å finne en som er fin, og samtidig være sikker på at du er den eneste som skal bruke den på juleballet. Dritt. Men jeg er faktisk ferdig med tre julegaver allerede! Det er ikke desember en gang... Jeg som alltid gjør det i siste liten.

Har du startet julegave shoppingen?

Source: WeHeartIt

dear mr. headache

Source: WeHeartIt (Kun det siste bildet.)

day five: six things you wish you'd never done

  1. Mistet iPhonen på gulvet, eller riktigere sagt; ikke holdt den i hånden da Kristian A. og Kristian G. kastet basketballen at og fram.
  2. Farget håret, den ble utrolig slitt etter den ene gangen...
  3. Sett på dyremishandlings videoer på YouTube.
  4. Kjøpt visse klesplagger/ting, som tydeligvis ikke var vært prisen.
  5. Baksnakker.
  6. Takket nei til paragliding.

___
Day Six: Five people who mean a lot (in no order whatsoever)
Day Seven: Four turn offs.
Day Eight: Three turn ons.
Day Nine: Two smileys that describe your life right now.
Day Ten: One confession

your one and only source into the scandalouse lives of manhattan's elites

Det er utrolig å deilig å komme hjem etter en skoledag, som føles ut som om den varer 24 timer. Jeg aner ikke hvorfor. Det skulle liksom være så mye bedre etter at vi flyttet inn på den nye skolen, men sånn ble det tydeligvis ikke.

Akkurat nå sitter jeg og venter på at Gossip Girl episoden skal loade. Gleder meg like mye hver uke til å bli inspirert av Blair Waldorf og resten av crewet. Jeg ser det på TVBklinx, alle episodene kommer ut dagen etter det kommer på TV'en i USA.

Source: WeHeartItJeg heter Vivian, er seksten og bor i en liten by ved Mjøsa. Alltid har jeg vært glad i fotografering, skriving, tegning, musikk og overfladiske ting. Akkurat nå liker jeg burgunderrød, sennepgul, militærgrønn og octopus. Jeg elsker lukten av bøker, kaffe og nyvasket hår. Er ei vietnamesisk jente som drømmer om å fly.

Venneforespørsel

viviango@hotmail.com
eleutheromania -

Read the Printed Word!Norske blogger

hits