jeg har lekt med lyset

Hei, jeg har lekt litt med lyset, mobilkameraet og alle redigeringsprogrammene jeg fant. Jeg har prøvd å forstå meg på logaritmer og sett på Pretty Little Liars. Jeg har vært på skattejakt på Etsy og har funnet mer enn jeg har råd til. Jeg har lest altfor få sider av Veronica Decides to Die og vært en ekte filosof når jeg ikke får sove. Og jeg skal prøve å finne vinnerene av konkurransen så snart jeg er ferdig med matteprøven på onsdag. Lover.

Håper dere har det fint i helgen!
ps. Jeg er med i konkurransen hos Lissis om et par Jeffrey Campbells. En sier bare ikke nei til slikt?

across the universe


Words are flowing out like
Endless rain into a paper cup
They slither wildly as they slip away across the universe.
Pools of sorrow waves of joy
Are drifting through my opened mind
Possessing and caressing me. 

Images of broken ligh, which
Dance before me like a million eyes
They call me on and on across the universe.
Thought meander like a
Restless wind inside a letter box
They tumble blindly as they m ake their way across the universe. 

Sounds of laughter, shades of life
Ringing through my opened ears
Inciting and inviting me.
Limitless undying love, which
Shines around me like a million suns,
It calls me on and on across the universe. 

det å bli avbildet

På fredag ble jeg avbildet av flinkeste Christiane. Vi har jo egentlig avtalt å ta bilder lenge nå, men så er vi like når det gjelder å utsette ting. Men på fredag ble det gjort. Selv om det småregnet og selv om lyset ikke var som ønsket. 

Så, hun med kamera i hånden og utstyr i vesken og jeg på mine tretten centimeter, tuslet vi ned til postkontoret for å hente en pakke - og for å ta bilder, selvsagt.

Her er bare tre av de femhundreogtjueén som ble tatt. Klarte bare ikke å vente med å vise dere dem, så disse har jeg redigert selv. Det er lovlig å si at jeg ble veldig veldig fornøyd, ikke sant?

Jakke + jumpsuit fra BikBok. Genser fra Zara. Sekk fra Vietnam. Sko fra Nelly.

PS! Hvis du bor på Gjøvik eller en liten kjøretur unna og er glad i å ta bilder eller å bli tatt bilder av, så har Christiane og Saragullet åpnet en facebook-gruppe for de som finner gleden ved akkurat dette. Litt foto og sånn - Gjøvik er i utgangspunktet til for å dele erfaringer, lære av hverandre, dele bilder og få tilbakemeldinger. Men så er det også meningen at en skal ha det gøy med nye og gamle mennesker ved å gjøre noe en trives med. Derfor oppfordrer jeg virkelig fotointresserte mennesker her i området til å like Litt foto og sånn - Gjøvik på facebook for å være oppdatert om fototreff og andre aktiviteter som kommer.

her er flere bilder fra vietnam

Her er noen bilder jeg tok på veien hjem til Duc Hoa - landsbyen mamma ble født i. Mange slektninger fra mamma sin side bort forsatt der.

Her er en vietnamesisk familie kjørende på motorveien. De er muligens på vei hjem til et stusselig hus, hvor en gammel mor sitter og venter på sine barn og barnebarn.

Her er noen bilder jeg tok på veien til huset som ligger midt inne i det lokale markedet. Det er her alle kjøper matene og til og med dagligvarene. På dette bilder sitter en mor ømt og beskyttende rundt sitt barn.

Her er to barn som holder hender og går inn mot en bakgate. Er dette en barndomsforelskelse?

Her sitter en kvinne og ordner sjømaten som muligens en husmor har bestilt. Husmoren skal lage de få rettene familien har råd til, og venter på at mannen skal komme hjem fra åkeren og barna hjem fra skolen.

her er noen bilder fra vietnam

Her er et bilde av ryggen til mamma som går i gata vi bor i når vi er i Vietnam.

Her er tre bilder fra en familiepark jeg og familien min var på.Og her er en animasjon og et bilde fra da vi var i svømmebassenget.

before the birds

Modell: Anna Glommen
Fotograf: Vivian Ngo
Kamera: Nikon D60 

run deep run wildModell: Oanh Phan
Fotograf: Vivian Ngo
Kamera: Nikon D60 

minner du finner på en regnværsdag

Det er en tirsdag, det pøsregner, foreldrene mine er i Vietnam sammen med lillebror, jeg er alene hjemme med bestemor også fant jeg en masse gamle bilder fra 80- og 90-tallet.

Her sitter pappa på balkongen, hjemme i Vietnam. Han var kanskje 6-8 år? Søt var han ihvertfall!Datert 24. Februar 1980. Her fylte pappa altså 12 år.


Her tror jeg pappa er på en flyktningsleir, litt usikker på hvor. Beatles-sveisen er på plass.


Farfar. Foreldrene mine er i Vietnam akkurat nå for å besøke ham igjen. Min kjære bestefar blir svakere og svakere for hver dag. Her var han så frisk og oppegående.


Pappa, første gang han drar tilbake til Vietnam etter at han kom til Norge. Den Staff-bagen bruker jeg forsatt.
To barn jeg ikke vet hvem er.


Åh, Nelly.


F.v: Tante Hoang, Erik (han lille gutten bak), Onkel Nghiep og mamma. Når jeg ser på dette bildet, ønsker jeg at de tok vare på klærene. Spesielt jakken og skoene til mamma. Lovin' it!

Åh, klær fra 90-tallet. Det er noe veldig sjarmerende ved dem.

bilderedigering

Siden det er en del som har lurt på hvordan jeg redigere bildene mine, så tenkte jeg at jeg like godt kan lage et innlegg om det. Selv bruker jeg PhotoScape (kan lastes ned gratis her) og Photoshop CS5 (30 dagers prøveversjon kan lastes ned her). Jeg er veldig dårlig til å forklare, bare for å ha det sagt!

Her er det originale og uredigerte bildet. Tok det for lenge siden med et vanlig digitalkamera.

 

PhotoScape

... må være den beste gratis redigeringsprogrammet der ute. Den er utrolig lett å bruke, samtidig har den akkurat de funksjonene en trenger. Ikke mer, ikke mindre. Før jeg fikk tak i Photoshop, brukte jeg PhotoScape til å redigere alle bildene mine. Nå bruker jeg programmet når jeg har dårlig tid, også kjent som hurtigredigering. 

Den letteste måten å redigere bilder på PhotoScape, er på Auto-Oppgaver. Både Auto-nivå og Auto-kontrast stilles til middels*. Om bildet er for mørkt eller lyst, kan du bare gjøre det mørkere eller lysere. Deretter velger du en eller annen Film-effekt. Mine tre favoritter:


 Kino Høy                                            Porta Høy                                           Afga Høy

 

Photoshop

... er et veldig profesjonelt program. Men det er egentlig ikke så himla vanskelig, som alle skal ha det til. Desverre er det ganske dyrt.

♥ V i v a c i o u s


Du starter selvfølgelig med å åpne bildet ditt. Juster den til ønsket størrelse, og evt. gjøre den skarpere ved å gå inn på Filter > Sharpen > Sharpen. Deretter er det bare å doble layeret (Dublicate Layer).Høyre klikk på den nye layeren, og velg Blending Options.Sett Blend Mode Soft Light.Deretter trykker du på Layer > New fill layer > Solid Color. Da dukker det opp et lite vindu, der skal du sette Opacity ned til 50%.Det vil da dukke opp enda et nytt vindu der du skal velge fargen til layeret. Jeg brukte en navy blå-farge. Selvfølgelig er det bare å prøve seg fram på andre farger som du tror kan passe. Om du ønsker at bildet skal bli ekstra dramatisk, kan du fordoble farge-layeret.Høyreklikk/dobbelklikk på farge-layeret, velg Blending Options og sett Blend ModeExclusion.


Resultat!


Før og etter!

 

♥ D u s e r


Åpne bildet, og evt. justere størrelsen & skarphet. Klikk på Layer > New Adjustment Layer > Curves.


Det vil da dukke opp et lite vindu (new layer), trykk OK og enda et nytt vindu vil dukke opp (curves). Det er den siste som er viktig. Det er en linje hvor det står Channel og ved siden av den ligger det en drop-down meny. Trykk der, og velg Red. Du endrer deretter den "røde linjen" sånn at det ser ut som en S. Gjør det samme med Green. På Blue skal det være noe som ligner på en omvendt S.


Så trykker du på Layer > New Fill Layer > Solid Color. En liten boks vil da dukke opp (new layer), og på den setter du Opacity ned til 15%.


Deretter dukker boksen som du skal velge farge på opp. Her velger du en rosa-farge. Deretter dobbel-klikker/høyre-klikker du på layeret, og velg Blending Options. Da dukker en boks opp (layer style). Her skal du sette Blend ModeLighten.


Du lager enda en ny Solid Color-layer, men denne gangen skal du velge en blå-farge. Så åpner du opp Blending Options igjen, og nå skal du sette Blend ModeExclusion.


Om bildet er for mørkt, lyst eller lignende, kan du fikse dette på Image > Adjustments > Brightness/Contrast. Mye konstrast kan også gi bildet ekstra touch.


Resultat!


Før og etter!


Jeg vil nevne at det ikke var jeg som fant på redigerings-kombinasjonene. Desverre husker jeg ikke hvor jeg fant dem, siden det bare sitter i hodet mitt nå. I tillegg har jeg justert mye sånn at det passer til nettopp de bildene jeg tar.

Spørsmål kan stilles i kommentarfeltet. :)

in summer, the song sings itself

Image and video hosting by TinyPic

En kjedelig dag mandag, fører til at jeg kler opp lillesøstra mi og får henne til å posere akkurat som jeg vil. Julie synes sikkert at dette er gøy, ettersom hun stiller seg frivillig opp etter sist gang. He-he. :) Jeg har nå lastet ned Photoshop CS3, og her er de første resultatene.

reverse

Image and video hosting by TinyPic

lonely robot in a wasteland

little girls are just angels who haven't yet spread their wings

 Julie stilte seg mer eller mindre frivillig opp som modell for min lille tidsfordriv denne søndagen. Alt det hun hadde på seg var mitt, til og med bamsen. Han heter Brumlemann, vis noen lurte. Er en kjekk kar. :) Kjole fra BikBok, blomsten og kjedet er fra H&M.

Hvilket bilde likte du best?

life is like a good black and white photograph, there's black, there's white, and lots of shades in between

Jeg oppdaget gleden med svart og hvitt bilder sammen med duggete speil, dette i bussen på vei hjem fra Trysil turen. Oh yes.

instagram
Jeg oppdaget en herlig app til iPhones. I utgangspunkt tar du bilder av hva som helst, og laster det opp. Nesten som Flickr. Men denne app'n har utrolig mange fine effekter til bilder, og du kan redigere direkte på iPhonen. Jeg fryder meg. Brukernavnet mitt er viniav, hvis du har eller skal skaffe deg Instagram! :)

from my window pt. 2

from my window

Latet bare som om jeg kan noen som helst ting om fotografi. Knipset noen bilder, redigerte på photoscape og føler meg virkelig kjempe proff. Har til og med en egen kategori her som heter "photography". Kjøpte meg til og med speilrefleks! El o el. Fjortissfotograf. Say cheese.~ Fotografert av Vivian med Nikon D80, 18-135mm < OK? Hva er egentlig de mm greiene?

somewhere over the clouds

Bilder fra min Tumblr #2
Jeg har tatt alle bildene, redigert og satt på tekst selv. For det meste er det sitater som betyr noe for meg.

the constant voice inside my head

Bilder fra min Tumblr #1
Jeg har tatt alle bildene, redigert og satt på tekst selv. For det meste er det sitater som betyr noe for meg.bilder fra bursdagen min


// 1-2-3 BLÅS!


// Bestemor er alltid så søt! :)


// Pakke-tid :D

Bilder fra Synne sin bursdagsfest


// Bursdagsbarnet og Anna.
// Dagen blinkskudd! Skulle herme etter gutta som stod og "stekte"...

Vi lekte korstokkleken, appelsinleken og agurkleken. Det gikk rett og slett ut på å sende tingen videre til neste person på en bestemt måte (munn, hake, bein osv.) uten å miste tingen! Det var skikkelig gøy, og i kveld er det meg, June og Marte sin tur! Kanskje jeg rekker å poste outfit før jeg stikker....

Brüssel day 2

Ey! Jeg kom plutselig på at jeg forsatt ikke har vist dere resten av bildene fra Brüssel, eller den nye panneluggen min. Men siden jeg ikke har kameraet her, så får dere se resten av Brüssel bildene. Eller, hvertfall de jeg har lyst til å legge ut da. He-he.


Familiebilde. Say cheese!Tok ikke lang tid før Vincent ikke gadd å få mer.


WEEE!
Nam!


Brüssel om natten.Dance your pride

Jeg har en mistanke om at det ville vært veldig kjedelig i Brüssel, om det ikke hadde vært for homsefestivalen. Vi skjønte først ikke hva det var for noe først (alle de bodene med kondomer, porno filmer og t-skjorter hvor det stod "I love my mommies/daddies" på). Men det skjønte vi jo når digre lastebiler med svære høytalere og homofile stod parkert på veien. Lyden var så høyt at jeg kunne kjenne lydbølgene treffe føttene mine. Selv synest jeg at hele opplegget var utrolig gøy og meningsfullt. Synd det ikke er så mye sånt i Norge.


Beauty, to me, is about being comfortable in your own skin. That, or a kick-ass red lipstick

Jeg skulle egentlig ikke blogge mere i dag, men så fikk jeg jo tid da. Oanh var innom istad for å ta bilder av meg, som skal være til en skoleoppgave hun har. Rart nok var det at hun skulle ta et reklamebilde, og det hadde jeg jo gjort før! Hun skulle reklamere for leppesstift, tror jeg. Skal si det tok litt tid før vi ble ferdig. Her er noen jeg måtte redigere i farten:

1


2


3


4

Fotograf: Oanh

Hvilket likte du best?


Jeg heter Vivian, er seksten og bor i en liten by ved Mjøsa. Alltid har jeg vært glad i fotografering, skriving, tegning, musikk og overfladiske ting. Akkurat nå liker jeg burgunderrød, sennepgul, militærgrønn og octopus. Jeg elsker lukten av bøker, kaffe og nyvasket hår. Er ei vietnamesisk jente som drømmer om å fly.

Venneforespørsel

viviango@hotmail.com
eleutheromania -

Read the Printed Word!Norske blogger

hits