they say what goes up must come down

♫ Don't let me fall - B.O.B.

weekday ss11

norwegian wood

♫ Norwegian Wood - The Beatles

Norwegian Wood er skrevet av de japanske forfatteren Haruki Murakami. En bok jeg gjerne vil anbefale dere som er glad i love stories. Boka har overraskende nok ingenting med Norge eller norske skoger å gjøre, som man lett kan tro. Kjøpte denne boka på flyplassen i Hong Kong, etter å ha sett reklamer om filmen som nå er kommet ut på kinoer rundt i Asia.

Toru, a quiet and preternaturally serious young college student in Tokyo, is devoted to Naoko, a beautiful and introspective young woman, but their mutual passion is marked by the tragic death of their best friend years before. Toru begins to adapt to campus life and the loneliness and isolation he faces there, but Naoko finds the pressures and responsibilities of life unbearable. As she retreats further into her own world, Toru finds himself reaching out to others and drawn to a fiercely independent and sexually liberated young woman.

foto / privat

bussen er for helter

Miljøforskjempere og politikere vil hylle deg som en helt om du velger buss isteden for bil. Dette skriver jeg meg enig i. Verne miljøet ved å ta bussen er som å redde en jomfru i nød. Alle vil gjøre det, men bare helten overlever. Jeg har en mistanke om at politikere egentlig ikke har noen anelse om hva som skjer på den lille bussturen fra punkt X til Y. Å ta bussen krever enfjerdel tålmodighet, enfjerdel balanse og tofjerdeler umenneskelighet.

Enfjerdel med tålmodighet vil komme til nytte når bussen er en halvtime for sent. Ikke tenk på at du vil komme for sent på jobb hos Opus, men heller på hvordan du skal anmelde bussjåføren for indirekte mord (sjefen din er tilfeldigvis morderen). Når bussen omstendig endelig er framme, møter du en gretten sjåfør med en ni-måneders-gravid-mage. Det er akkurat dette synet som bekrefter at myten ?en bussjåfør er en mann med godt humør?, ikke er noe annet enn en myte. Mannen som tror at han er den eneste personen som ikke ønsker å være inne i denne blikkboksen, grumler ?femtenkroner? før han gir deg billetten. Bare fordi han mener at livet hans er mer surt enn ditt, nekter han å ofre deg noen form for vennlighet.

Sitteplasser på bussen er like sjelden som vann i Afrika. Er du så heldig at noen faktisk tilbyr deg plass, må du enten vurdere å slanke deg eller plastikkirugir. Etter å ha ungått tyggegummiklyser slår du deg ned på stolen, fred og ingen farer. Før du vet ordet av det, ligger ansiktet ditt klemt inntil setet foran ? takket være den bremspedalkåte sinnataggen bak rattet. Er du ikke fullt så heldig, kommer en fjerdel med balense godt til nytte. Med balanse kan du klamre deg fast til stangen for å unngå en flytur gjennom bussen. Desverre er det ikke like lett å holde ansiktet ditt unna armhulen til pakkisen, eller brystene dine fra ansiktet til kineseren. Men husk at øvelse gjør mester!

Gud bestemte desverre å skape mennesket med et sansesystem: syn, hørsel, lukt, smak og følelsesansen. Steng alle disse sansene ute. Lat som om du ikke ser eller forstår at mannen i midterste rad er i full gang med å dra staken. Dette sparer deg for en masse vonde drømmer. Bedøv ørene dine med Lady Gaga?s nyeste låt, sånn at du slipper å lure på hva de to russerne i dress bak deg snakker om. De snakker nok bare om noe så hverdagslig som hvor mye du er verdt, når neste narkotika smugling er eller når The boss invaderer Norges underground-marked. Hold nesen din tett ved forskjølelse. Pengene du sparer ved å ikke kjøpe nesespray, vil en dag være nok til en miljøvennligbil. Behold roen selv om du kjenner noen gnir seg mot rumpestumpen. Husk at grunnen til at du er her akkurat nå er fordi foreldrene mine bestemte seg for å føde deg noen år for sent. Ikke for å nevne at Gud mente at mennesket ikke ville trenge å fly. Kunsten å beholde roen i både kropp og sinn når du tar buss, er så enkelt som et ord: umenneskelighet.

Nå skal jeg ikke stoppe deg om du er et menneske, og mot alle odds velger å ta bussen for å verne miljøet. Eller så har du andre grunner, som f.eks mangelen på flyegenskapet. Bare vit at jeg føler meg som en sann helt hver gang jeg spaserer ut av bussen ? levende.

Konstruktiv kritikk? (Har ikke autokorrekt på word, så det er nok en del skrivefeil her og der...)

foto / weheartit

respuestas

Hvor får du all din inspirasjon fra? Internett.

Hvilke blogger leser du? De som er venn med bloggen min og noen til.

Liker du mote? Ja... nei... kanskje.

Hva liker du med blogging? At jeg får vise fram ting, så derette vite at det er randome folk der ute som faktisk liker det eller intressere seg for det samme.

Hva er høyeste sidevisninger? Vet ikke.

Hvor kjøper du klærne dine? Fjortissbutikker som BikBok, Gina Tricot, H&M, Monki osv.

Mest unødvendige kjøp / ett kjøp du har angret big time på? En genser fra BikBok til 400kr!!!! :(

Skostørrelse? LOL. Trettiåtte.

Hvordan er en perfekt / drømmemann for deg? Han finnes ikke.

Hvis du ikke hadde blitt døpt Vivian, hva kunne du tenkt deg å hete? Rønnaug, Geirda eller Bjørn.

Favoritt; -mat, -drikke, -farge, -land, -feriested, -klesplagg(bilde og info om plagget!), -sko(samme gjelder her), -butikk, -film, -sang, -artist og favorittall? Sushi. Vann. Alle. Mange. Syden. Mange. Converse All Star. Monki. Hangover. Mange. Mange. 8.

Nevn gode venner. Frida, Sara, Synne, Tina, Josse osv osv.

Hva er en god venn for deg? En som ikke er fake.

Hva liker du minst/mest med deg selv? Ris og ros deg selv- det er ikke flaut! :' D Minst er vel klummpefingrene mine og mest må nesten være øyenfargen. El o el.

Hvorfor er du så søt? ._. Hmm... Kanskje fordi jeg spiser mye godteri? Teehee. :)

Hvor ofte shopper du? Alt for ofte.

Hvor mye penger bruker du iløpet av 1 mnd? Har ikke tellinga.

Har du følelser for noen atm? Jeg er glad i veldig mange.

Er det noe du ser frem til? Sommerferien!

Hvem er din favoritt fra Big bang? T.O.P

Hører du mye på Kpop? Favoritt gruppe? Den eneste gruppen jeg liker er Big Bang, litt F.T. Island og CN Blue. Ellers hører jeg ikke på Kpop.

Hvor mane land har du vært i? Hvilket? Vietnam. England. Sverige. Danmark. Marokko. Tyskland. Frankrike. Belgia. Tjekkia. Thailand. Kina + HongKong. Spania (Mallorca, Gran Canaria og Teneriffe). Hellas (Rhodos). Italia.

Hvor vil du reise hen? Egypt, USA, Canada, Australia eller New Zealand. Og en masse eksotiske steder!

Favorittmusikk? Favoritt band, artist, sang elns. Hører på altfor mye forskjellig til å nevne alt.

Følger du mainstream? Delvis. Jeg liker å gå min egen vei, men noen ganger er mainstream bare naturlig.

B eller A menneske? B.

Personlighet eller utsene? Ja takk begge deler?

Hvor høy er du? 164-165 cm.

Hvor mange språk kan du snakke, lese og skrive? 3: vietnamesisk, engelsk og norsk.

Er det vanskelig å tilbringe en dag uten å klage på din lillesøster? Ja.

Hvor irriterende er det å være sammen med henne? Det er veldig irriterende når hun elsker å irritere meg.

Hvor tøff er du på skolen? Hahahahhahah.

Er du glad i din lillesøster selvlom hun irriterer deg? Har egentlig ikke noe valg, så ja. Neida. :)

boxes covered with doodles

I dag har jeg faktisk brukt hele dagen på å pakke ut og deretter rydde rommet. Eller, hvertfall helt til jeg fant noen gamle esker under senga. Tok fram rester av bokpapirene fra i år, pakket eskene inn og tegnet på lokket. Var utrolig gøy å tegne helt randome ting i tilfeldig rekkefølge.

Hva synes du?

flags and stripes

Vesker jeg kjøpte fra Vietnam, kostet meg rundt 100 kroner for hver av dem. Utrolig billig, selv om de kanskje ikke er av den beste kvaliteten.Minner på spørsmålsrunde.

fuckin' perfect

♫ Fuckin' perfect - P!nk

chanel next?

I dag fikk jeg premien (400 kr) for en tegnekonkurranse. Oppgaven var å lage en logo til Bjørnsveens skolegensere. Ha-ha. Må si jeg ble overrasket da jeg fant ut at jeg hadde vunnet. Kanskje jeg kan bli den nye designeren for Chanel? LOL. Logo'en skal forestille en bjørnepote med BUS (Bjørnsveen Ungdomskole) på. I tillegg er det der "ripene" bak da.

Tycks?
Minner på spørsmålsrunde.

nytt fra gammeltResultat fra i dag morges, da jeg absolutt følte for å ha på meg noe nytt. Så lite tid som jeg hadde, tok jeg en gammel singlet fra BikBok, klipte bort halvparten og tegnet på en trekant. Jeg fikk overraskende nok gode tilbakemeldinger fra vennene mine, så jeg tipper flere singletter kommer til å bli klypt fra nå av. He-he.

Pleier du å gjøre noe med gamle ting/klær?

with you right here, I'm a rocketeer

♫ Rockeeter - Far East Movement

ask vivian

*Trommevirvel* Spørsmålsrunde!

Vent, jeg har alltid lurte på hvorfor det heter spørsmålsrunde? Hvorfor ikke omgang eller tur liksom? Haha, anyway. Første spørsmålsrunde på denne bloggen, så bare spørr i vei!

Photo_from_WeHeartIt

10 hours in Hong Kong

Hva gjør man når flyet ditt stopper i Hong Kong, og du må vente 10 timer før neste fly kommer? Jo, da reiser man jo så klart ut og vandrer rundt i byene og kveldmarket. Jeg har vært i Hong Kong før, i 2008. Må si at øyet har forandret seg veldig mye bare på 3 år. Veiene er ikke til å kjenne igjen. Fikk dessuten prøvd ut den nye speilrefleksen min om natten.

nailart from vietnam

Gjett en gang hvor mye det kostet meg å tegne mine ti finger negler i Vietnam. Svar kommer nederst i innlegget.

I underkant av 10 kroner! Herregud, sykt billig. Om jeg hadde hatt tid hadde jeg tatt manikyr en gang hver dag. Personlig likte jeg den siste best. Hihi. :-)

welcome back to reality

Første dag på skolen etter 6 (?) uker i Vietnam, var egentlig ganske hyggelig - selv om jeg fikk en matte prøve slengt rett i ansiktet. Velkommen tilbake til virkeligheten. Det kjipeste med å komme tilbake til Norge, er at jeg er vant med døgnrytmen og ikke minst - temperaturen. I dag tidlig fant jeg fram shorts og t-skjorter, før det gikk opp for meg at jeg ikke lenger er omringet av 30 varmegrader. Dessuten ligger hjernen min 6 timer foran resten av Norges befolkning, så jeg tror jeg kommer til å legge meg klokka 6. Nei vent, må få med meg barne TV først.

tur til Vung Tau

Hei!

Etter en masse avlysninger, dro vi endelig til Vung Tau - en by kjent for sine good-for-nothing-strander. Trodde jeg endelig skulle få meg litt brunfarger, men slik ble det ikke. Får håpe jeg overleve vinterkulden uten brunfargen. Og ja, nå har jeg forresten bare én dag igjen i Vietnam. Litt... Nei, egentlig ganske trist. Er jo så glad i dette fordømte kommunistiske landet.

tur til Duc Hoa

Duc Hoa er på en måte en liten by, ca. 1 times kjøretur fra Ho Chi Minh City. Det var her min mor ble født, også hvor bestemor tilbringer tiden når hun er hjemme i Vietnam. Fire av mammas søsken bor her. Jeg hadde 36 myggstikk på begge beinene mine etter at jeg kom hjem. Koselig var det, som alltid.

Tempelet, også hvor graven til morfar er.


Markedet  foran huset til bestemor.


Meg og bestemor foran huset, hvor tante selger klær.
tur til Tây Ninh

Heihei!
Jeg er nå hjemme (i hotellet) etter en lang dag på tur til Tay Ninh, lettere kjent som en by i Vietnam som på en måte er landegrensen mellom Vietnam og Kambodsja. Altså, nesten som Svinesund i Norge. Ca 100 km fra Ho Chi Minh City, men her i Vietnam tar det søren meg rundt 2-3 timer å kjøre dit! Slitsomt var det også i varmen, men koselig er det alltid med familietur.

Jeg heter Vivian, er seksten og bor i en liten by ved Mjøsa. Alltid har jeg vært glad i fotografering, skriving, tegning, musikk og overfladiske ting. Akkurat nå liker jeg burgunderrød, sennepgul, militærgrønn og octopus. Jeg elsker lukten av bøker, kaffe og nyvasket hår. Er ei vietnamesisk jente som drømmer om å fly.

Venneforespørsel

viviango@hotmail.com
eleutheromania -

Read the Printed Word!Norske blogger

hits