submarine & italien ice cream

Denne helgen har jeg tilbringt i Oslo sammen med familien.

Jeg fikk tid til å se på filmer i bilen. Mange bloggere har nevnt Submarine. Fortalt hvor fin den er og anbefalt den. Personlig var jeg veldig skeptisk da jeg tittet på traileren. "Den må være oppskrytt"... Det var først da jeg fant ut at Alex Turner stod bak musikk i filmen, at jeg bestemte meg for å se den. Nå har jeg altså sett den to ganger, og synes at den fortjener å bli sett igjen.

Vi har kjørt litt rundt og vurdert de forskjellige stedene. Sett på noen hus og noen leiligheter.

Jeg har også vært på Gave & Interiør messe og Vietnamesisk Nyttår-konsert.

Jeg har spist litt for mange kyllingvinger, sjokoladekuler og italiensk iskrem.

Jeg kjøpte meg en rosa Mikke Mus t-skjorte som fikk hilse på kjøkkensaksen med en gang vi kom hjem.

Også har jeg fått sovet masse. Jeg sover alltid så godt i bilen, at jeg vurderer å flytte inn i den.

Hvordan var din helg?

ti ting jeg gjør for tiden

Én Tenker. Om hvordan det blir å flytte, igjen. Om mennesker. Om hva jeg vil neste år.

To Sover dårlig fordi jeg tenker for mye.

Tre Utforsker Lightbox og pixlr-o-matic (Android apps).

Fire Laster ned alle Dexter-sesongene og Submarine. Har ikke tid til å se.

Fem Spiser brødskive med skinke og mikroovn-smeltet ost hver eneste skoledag

Seks Kaster bort tiden på å se på bilder.

Syv Klarer ikke å bestemme meg om hva jeg vil gjøre med håret.

Åtte Spørr meg selv "Hvorfor kom ikke jeg opp med det?" eller "Hvorfor får ikke jeg til noe så bra?". Gir opp før jeg prøver.

Ni Er rastløs, motivasjonsløs og inspirasjonsløs. Hurra.

Ti Har lyst til å gjøre ting. Ta bilder. Være med venner. Tegne. Skrive. Reise. Ender opp med lekser, ragecomics og Wordfeud.

Hva gjør du for tiden?

jeg har lekt med lyset

Hei, jeg har lekt litt med lyset, mobilkameraet og alle redigeringsprogrammene jeg fant. Jeg har prøvd å forstå meg på logaritmer og sett på Pretty Little Liars. Jeg har vært på skattejakt på Etsy og har funnet mer enn jeg har råd til. Jeg har lest altfor få sider av Veronica Decides to Die og vært en ekte filosof når jeg ikke får sove. Og jeg skal prøve å finne vinnerene av konkurransen så snart jeg er ferdig med matteprøven på onsdag. Lover.

Håper dere har det fint i helgen!
ps. Jeg er med i konkurransen hos Lissis om et par Jeffrey Campbells. En sier bare ikke nei til slikt?

beståelser

Hei, dette er et selvsentrert innlegg. 

Jeg er en perfeksjonist. Ironisk nok, er jeg pinlig dårlig til å komme tidsnok. Det er så fint når det renger om natten, for da sover jeg ekstra godt. Og uansett hvor varmt det er, så må jeg ha dyne. Jeg danser og hopper og roper inne i hodet mitt når når noen forteller meg at de leser bloggen min eller «nå har du blogget for lite».Jeg er flinkere til å formulere meg skriftlig enn muntlig. Når det er noe jeg gleder meg til å gjøre, kan jeg sitte og planlegge ting til minste detalj. Som om alt det jeg planlegger kommer til å skje. Jeg henger meg opp i ting. En liten hendelse eller en liten setning kan pirke hjernen min i lang tid framover.

Havet er noe av det fineste jeg vet om. Jeg har alltid lurt på hvorfor foreldrene mine aldri tvang meg til å spille piano siden jeg var liten. Da hadde jeg kanskje vært flink nå. Når jeg ikke synger i dusjen eller får sove om natten - er jeg en ekte filosof og har svaret på alle problemene i verden.

Jeg drømmer om å reise til et sted hvor jeg ikke trenger å eksistere, men leve. Av og til kan jeg sitte og se på ting som vaskemaskinen, trærne i hagen eller fisk som svømmer rundt og rundt. Selv synes jeg at jeg har mye selvironi og er veldig flink til å bruke Google.

/alle bildene er linket

hvordan gi liv til bilder

Det er mange som lurer på dette med bilder som beveger på seg. Animasjonsbilder. GIF. Hvordan de blir laget, hva slags program som brukes også videre. Du skjønner, det er nemlig ikke noe vanskelig i det hele tatt. Det beste er at du ikke trenger å kjøpe noen fancy program heller. Klar? Ferdig. Gå!

Først og fremst må du da ha noen bilder du kan lage animasjon av. De vanligste animasjonsbildene som blir laget er av mennesker/dyr som hopper, vinker, smiler, gjør noe rart med munnen eller av objekter som flytter på seg. Ta flere bilder etter hverandre, og vips så er du allerede halvveis ferdig.Det finnes mange nettsider som tilbyr å lage GIF for deg. Du laster opp et begrenset antall av bilder, trykker på en knapp også har du animasjonen klar med linker og koder. Her er noen om du er for lat til å google selv:

Picasion - maks 3 bilder, mulighet til å velge hastighet og kan legges inn på WeHeartIt

GifSoup -  lager animasjon av deler fra YouTube-videoer.

Personlig bruker jeg alltid PhotoScape. Et program som du laster ned på datamaskinen gir flere muligheter. PhotoScape tilbyr vanlig bilderedigering, felles redigering av flere bilder samtidig, montasje av bilder og mye mer. Det beste er at programmet er veldig lett å bruke! Last ned gratis her.Når du er fornøyd med flyten i animasjonen, trykker du på lagre på PC'en og last animasjonen opp på f.eks. TinyPic eller PhotoBucket.

Noen tips til slutt:

- Husk at GIF ikke er det samme som en video. Ikke lag den altfor lang.

- Animasjonen blir jevnere jo flere bilder du bruker. Dette betyr selvfølgelig at "objektet" forandrer seg så lite som mulig i hvert bilde.

- Du kan lage animasjon med bare et bilde. For eksempel kan du zoome inn og ut på det ene bildet, eller redigere bildet på mange forskjellige måter.

Image and video hosting by TinyPic

- Prøv deg fram!

Spørsmål kan stilles i kommentarfeltet.
Lykke til! 

materialistisk glede


Dr Martens Pascal Tepastry Grey

Disse nydelighetene er på vei til meg i dette øyeblikket. Åh, jeg kan virkelig si at jeg er lykkelig akkurat nå. Tommel opp for materialistisk glede! asdfghjk

PS! Det er forsatt mulig å være med i konkurransen hvor du kan vinne ear cuff med svarte fjær på. Trykk her.

sus og dus

Her er en liten oppskrift for litt kos på en lørdag:

- sesame knekkebrød, synnøve gulost og soyamelk til frokost. nam

- litt jogging på en tredemølle

 

- ei venninne og en liten tur ute i den friske vinterluften

- jellybeans på deling. én til meg og én til deg.

- baking av cupcakes! Tina fant oppskriften her.

- kvalitetstid med bestemor

Søndagen har blitt brukt til å rydde rommet, le av Norges reaksjon av det som skjedde på Spellemann og til å forstå meg på logaritme. Så langt har det gått bra med ryddingen og leingen.
Har helgen din vært fin? PS! Følg meg på Twitter :)

fredagsfint

- når månen er synlig om dagen

- store ord

- notatbøker som aldri blir skrevet i

- maneter

- å se på vaskemaskinen gå rundt og rundt og rundt

- tordenvær

- følelsen av at du har mistet en liten del av deg etter at du er ferdig med en flott bok

- undervannsbilder

- "ny" følelsen av en gammel sang

- fingertupper

- når venner snakker i munnen på hverandre

- bilder som beveger på seg

- når du kjenner en stemme altfor godt

- dejá vu

- å gjøre noe for første gang

- skjeletter

- kallenavn

- "hei"

- våkne opp og finner ut at du har noen timer til å sove igjen

- havet

- strikkegensere

- bokhandlere

- røyk

- bilderedigeringsprogrammer

- smilehull

- mennesker som holder på løfter

- at det ikke er mulig å lese tanker

Din tur!

/alle bildene er linket

distressed

Det var på en de mine være-inne-på-rommet-hele-dagen-med-mindre-jeg-trenger-mat-søndag, at jeg googlet fram til denne videoen. Inspirert og virkelig begeistret på å gjøre noe for første gang, fant jeg fram et par gamle Gina Tricot-jeans, en gul kjøkkensaks og en matchende hobbykniv. Etter omtrent to timer med pirking og skraping var produktet endelig klar for siste steg: vaskemaskinen. Én time, to timer og vips - her har dere resulatet:

newspaper blackout

Blackout by Kiana Bullock, 19

“Anyone can scribble out words…” a blackout by Mark Bridge (@markbridge)

Disse avisutklippene kommer fra http://newspaperblackout.com. Frysninger til tærne. Avis vil aldri bli den samme igjen. Åh, så utrolig inspirerende.

new year givaway

Jeg synes virkelig det er på tide å vise mine fine lesere hvor takknemlig jeg er for at dere legger av tid til å svare på mine rare spørsmål på slutten av innleggene, eller det å klikke innom i det hele tatt. Ordene deres er hva som gjør det så fint å dele. Derfor, skal jeg nå dele ut en ear cuff med sorte fjær på til to av dere.


Så, det du må gjøre er

I   Følge bloggen min på Facebook eller Bloglovin'. (Hopp over dette punktet, om du allerede har gjort det.)

II  Velge et ord og hvorfor du valgte akkurat dette ordet. (Kan være på hvilket som helst språk.)

III Legge igjen navn, bloggadresse eller andre måter jeg kan kontakte deg på. Du kan også sende svaret til: viviango@hotmail.com. Merk emnet som "new year giveaway".

NB! Ear cuff'ene kommer snikende ned i postkassa til de to mest kreative svarene innen den tyvende januar.

En, to, tre og lykke til! 

beginnings

Dette året startet med mange pscchk og boom boom en ikke så kald natt i Lillehammer. Tommel opp for dårlig beskriving av fyreverkerilyder

Image and video hosting by TinyPic

Etterfulgt av utbytting av min to år gamle iPhone 3Gs mot en HTC Sensation XE. Så utrolig uvant, men på en positiv måte.

Og et nytt år betyr samtidig en ny notatbok som skal bli fyllt opp med lister, tanker, inspirerende ord og små hemmeligheter mellom sidene. Kjøpt i Vietnam.

Jeg håper dette året vil bestå av magi, drømmer og en masse galskap. Jeg vil lese bøker, klemme mennesker jeg er glad i og kanskje lage litt kunst - skrive, tegne, bygge og leve som bare jeg kan. Og jeg håper at i løpet av dette året, så vil jeg overraske meg selv, ikke bare én gang - men gjerne flere ganger.

Hva er dine nyttårsforsettelser?Jeg heter Vivian, er seksten og bor i en liten by ved Mjøsa. Alltid har jeg vært glad i fotografering, skriving, tegning, musikk og overfladiske ting. Akkurat nå liker jeg burgunderrød, sennepgul, militærgrønn og octopus. Jeg elsker lukten av bøker, kaffe og nyvasket hår. Er ei vietnamesisk jente som drømmer om å fly.

Venneforespørsel

viviango@hotmail.com
eleutheromania -

Read the Printed Word!Norske blogger

hits