minner du finner på en regnværsdag

Det er en tirsdag, det pøsregner, foreldrene mine er i Vietnam sammen med lillebror, jeg er alene hjemme med bestemor også fant jeg en masse gamle bilder fra 80- og 90-tallet.

Her sitter pappa på balkongen, hjemme i Vietnam. Han var kanskje 6-8 år? Søt var han ihvertfall!Datert 24. Februar 1980. Her fylte pappa altså 12 år.


Her tror jeg pappa er på en flyktningsleir, litt usikker på hvor. Beatles-sveisen er på plass.


Farfar. Foreldrene mine er i Vietnam akkurat nå for å besøke ham igjen. Min kjære bestefar blir svakere og svakere for hver dag. Her var han så frisk og oppegående.


Pappa, første gang han drar tilbake til Vietnam etter at han kom til Norge. Den Staff-bagen bruker jeg forsatt.
To barn jeg ikke vet hvem er.


Åh, Nelly.


F.v: Tante Hoang, Erik (han lille gutten bak), Onkel Nghiep og mamma. Når jeg ser på dette bildet, ønsker jeg at de tok vare på klærene. Spesielt jakken og skoene til mamma. Lovin' it!

Åh, klær fra 90-tallet. Det er noe veldig sjarmerende ved dem.

drømmer som blir virkelig


// en tegning bak på kladdeboken

På torsdagskveld drømte jeg at jeg kom opp i norsk muntlig til eksamen, og temaet var Henrik Ibsen. På fredag fikk jeg vite at det var nettopp dette jeg hadde kommet opp i (+ dialekter). Det var magisk. Skulle ønske alle de andre drømmene mine kunne bli til virkelighet også. For eksempel drømmen min om å reise jorda rundt på en båt, eller å kunne fly. Men man skal ikke være grisk her i livet, eller?

Nå har jeg sitter her i spisestua ved pappas barskap, blant masse notatark, bøker og gamle bildealbumer. To store vinduer ut mot hagen, her jeg kan sitte og se regnet samtidig og høre på pianomusikk. Det er faktisk ikke så ille å ha eksamen, likevel. Men på mandag klokka halv ett, da er jeg ferdig. Og da er det sommerferie, nesten.

Har du noen gang opplevd at drømmer blir virkelig?

sukkerspinn & drops & pastiller til øret

Jeg har endelig fått meg Spotify Premium, og koser meg med alle de deilige øregodtet jeg kan få tak i. Noen ganger ønsker jeg virkelig at vi mennesker var født med bakgrundsmusikk. Hvor mye mer spennende hadde ikke livet vært da? Så nå, med musikk hvor en jeg går, kan jeg nesten late som om jeg er født med bakgrundsmusikk, men bare nesten.

Sukkerspinn sanger som er så søte du kan danse, smile og være glad til

Drops & Pastiller sanger som passer til enhver øyeblikk

Lakrisbåter sanger som du kan headbange, skrike og rocke til

Chanson de nuit sanger som du kan sove til

Kvar dag shufflar eg sanger som du kan danse til

Har du litt øregodt til meg?

de siste dagene & sånt

I det siste har jeg hatt problemer med å sove. Kanskje det er varmen. Har du opplevd det? Når det er for varmt under dyna, for varmt over og du kan bare ikke finne en behagelig posisjon. Også ligger jeg bare der klokka 11:45 og ser så mye ut av vinduet som mulig fra der jeg ligger. Av og til er kanskje vårregnet der. Og da er det plutselig lettere å sove. Kanskje med litt pianomusikk i bakgrunden.

Jeg har overnattet hos Sara. På fredag. Etter at vi spiste sushi på café PI. Første gang jeg har fått lov til å sove over hos ei vennine. Det er rart disse greiene som foreldrene mine kaller "tradisjon". Beskytter deg, sier de. Jeg føler at det bare hindrer meg i å leve livet.

På lørdag sov både Frida og Sara hos meg. Vi lå der på de to gamle madrassene og snakket om alt og ingenting mellom himmel og jord. Óg det er sånne øyeblikk som får meg til å tenke at det gjør ingenting om verden går under nå.


// Café PI var for mørkt for mobilkamera, så bildet ble ganske... rar(?)...


Så har jeg lest en masse fine og magiske tekster i det siste. Jeg kom nemlig opp i norsk (+nynorsk) til eksamen, og har dermed brukt den siste tiden til å lese. Fine bøker. Fine bloggere. Fine tekster fra tidligere tiendeklassinger. Det er utrolig mye hva ord kan få deg til å føle. Nå håper jeg bare at det går bra med eksamene.

Ønsk meg lykke til!you know that feeling you get when you're standing in a high place... sudden urge to jump?... I don't have it

 

X_a3ab00bc_large

Jeg er nettopp kommet hjem fra kinoen hvor jeg så på Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides med mange herlige mennesker. Johnny Depp imponerer alltid med sine ferdigheter. Så der satt jeg i kinosalen, rad seksten sete elleve og lo når ingen andre lo. Jeg storkoste meg. Jack Sparrow er offisielt verdens kuleste.

Har du sett filmen?

nasjonaldagen

Dagen i går var så fin. Jeg våknet rundt 8 tiden, ettersom jeg enda ikke viste hva jeg skulle ha på meg. (Men samme problem slipper jeg kanskje neste år, siden jeg kanskje skal få bunad). Fikk kastet i meg frokosten min, fikset håret akkurat sånn som jeg ville ha det, gjøre håret til Julie bølgete og knekke staven på flagget mitt. Den tilbringte resten av dagen stikkende ut av jakkelomma.Så møtte jeg opp på stadion for å gå i tog sammen med alle de fine menneskene i bunad, dress og penkjoler (jeg blir små-lei meg når folk ikke pynter seg på 17.mai). Jeg har ikke gått i skoletoget de to andre årene på ungdomskolen, så det var første og siste gang. Det var kjempekoselig, men også litt trist å tenke på at ungdomskole-tiden snart er over.Så fikk heldige meg spise buffé med familien til Saragullet på Strand. Vi vandret så rundt i byen for å gratulere bekjente med dagen, dele ut klemmer, se på russetoget og spise is. Sara ble også med til Lillehammer for å gå i byen der, spise mere is og se på enda et russetog.

Hvordan var din 17. mai?

vanilla oreo cupakes

Jeg og Saragullet har bakt cupcakes i dag! Det ble ganske så søte og gode, bare synd toppingen var litt for myk da vi presset dem på. Oppskriften til disse herlighetene finner du her. Når alt var ferdig satt vi oss ned med hver vår cupcake og en herlig kopp skogsbærte for å se på Grusomme Meg. Åh, filmen var så utrolig skjønn. Til og med søtere enn cupcakene!

drøm & virkelighet

Det sies at en drøm er den letteste og vakreste måten å flykte fra virkeligheten på. Desverre er det sjelden jeg drømmer om noe jeg virkelig vil drømme om. Det er som om verken i virkeligheten eller i drømmer, at ting går min vei.

X_b4417fa7_large

Og her sitter jeg og spiser berlinebolle mens jeg drikker skogsbærte og mimrer drømmen jeg hadde i natt. Det var en av de sjeldne drømmene, hvor sommerfuglene i magen forsatt var der da jeg våknet da ringeklokka ringte i nitiden. Jeg ble så skuffet da jeg våknet, at jeg la meg desperat ned igjen for å drømme videre.

"
ph; WeHeartIt
Tumblr_lkgbtqzgvs1qzhhmgo1_500_large

Har du noen gang drømt om noe så vakkert, så magisk og så herlig
at du ikke vil våkne fra det?

outfit 150511
T-skjorte fra Monki. Jeans vesten er vintage. Tights fra Lindex. Sko fra Din Sko.

Nå skal jeg dra på kino for å se på Fast and Furious 5. Sett den? :)

lattermaska

Stilen jeg skrev på nynorsk tentamen tolvte april.
Vit at jeg ikke er noe flink med nynorsk. 

Utanfor kinoen står det ei jente. Ho støttar seg til murveggen med høgre handa si, mens den venstre pressar seg mot magen og krøllar genseren. Med tårefulle auge og raudt kinn, prøver ho å få igjen pusten. Det var ikkje lett, for latterknuten ligg framleis i magen.

Kinomannen måtte be jenta forlate salen, da ho fikk eit latterutbrot under filmen. Hovudpersonen fikk endeleg sjå sitt livs kjærleik, etter at hjartet var blitt knust tusenvis av gonger og endelause hindringar. Der stod dei, hovudpersonane, og kviskra beklagande, tilgivande og elskande ord. Heile salen drukna i tårer. I eit hjørne heilt ved enden av siste rad, kunne ein høyre ein liten latter som byggast opp mot noko mykje, mykje større.

Tumblr_lkzls2prd21qbukryo1_500_large

Utanfor sjukehuset står det ein gut. Han støttar seg til betongveggen med venstre handa si, mens den høgre pressar forsiktig på dei blodige leppene. Broren samla alle sine kreftar i ein knyteneve og han treff guten sine lepper. Med tårer i augekroken og pusten tung, prøver han å lause latterknuten i sin mage.

Doktoren måtte be guten forlate sjukehuset, da han fikk eit latterutbrot under avklaringa om at han far var daud. ?Me prøvde våre beste, men hjartet sovna allereie før sjukebilen var framme?, begynte doktoren. Mora gret så ho rista. Broren hadde armane om henne, medan tårene trilla ned kinnet. I sidesynet kunne guten sjå onklar og tanter og alle slektningane som var til stades. Dei gret dei også. I eit hjørne heilt i enden av rommet, kunne ein høyre ein liten latter som byggast opp mot noko mykje, mykje større.

Tumblr_lgraghjgdg1qev0j4o1_500_large

Knuten i magen til jenta var endeleg laust. Igjen kunne jenta puste og kvar gong ho pusta ut, kom det røyk ifrå munnen. Ho kunne smake tåka i lufta den kvelden. Det var eit av dei sjeldne gongane, da våren kom allereie i april. Gjørmen festar seg på jenta sine ballerinasko, medan ho nynnar på ein vårsong langs vegen heim.

Det var ikkje meininga å vere uhøfleg eller provoserande. Men det var heller ikkje meininga at ho skulle sjå denne filmen aleine. Ho hadde bestilt bileta veka før, og gleda seg til å sjå den med han fine. Men livet går aldri som ein ynskjer, for han fine ville ikkje på kino med ho. Han fine følte ikkje det sama som ho gjer lenger. To år med kyssing mot betongveggane, og kviskring mellom madrass og dyne. I to år har dei haldt hennar, jenta oppå og han fine under.  Nå var det slutt.

Jenta hadde smilt, og sagt det var greitt. Vennene hadde spurt korleis det går, og da hadde ho ledd og svart "det går bra". Men ho var ein flink løgnar, for det var slettest ikkje greitt og det går absolutt ikkje bra. Sanninga var at det gjorde så himla vondt at ho fleire gonger har ynskja seg dauden.

Img_7269_145091220_large

Knuten i magen til guten var endeleg laust. Han var allereie på veg bort ifrå sjukehuset til ein ubestemt stad i ein ubestemt retning. Lukta av gjørme steig opp ifrå bakken og klemte lufta. Det var ikkje mogleg å sjå månen eller stjerne den kvelden. Tåka låg i tjukke lag, som om den skjulte ein hemmelegheit.

Det var ikkje meininga å vere respektlaus eller hjartelaus. Men det var heller ikkje meininga at hjartet til far skulle stoppe nettopp i dag. Guten veit at det måtte skje før eller sidan. Far var sjuk, daudssjuk, og det har han vori lenge. Guten veit kor vondt han far hadde det, for far fortalte guten det dei gongane dei sat saman under epletreet i hagen. Det var også dei einaste augneblika at far verkeleg var far.

Guten visste at hjartet til far ville stoppe ein dag, men kvifor akkurat denne dagen? Kvifor akkurat når guten skulle blåse av flammen til dei atten bursdagslysene? I dag var jo den einaste dagen i året som skulle vore om guten. Dagen til mor var ikkje før i juli, og bror i november. Dei resta tre hundre og seksti to dagane handla om far. Så kvifor, kvifor måtte far ta den einaste dagen i året som tilhørte guten?

20081129153249

Ein klissete kjærleikfilm var ikkje bra for henne i ein slik situasjon, det visste ho. Men jenta var ein flink løgnar, og spesielt til seg sjølv. Ho ville bevise til seg, mest til seg sjølv og kanskje verda, at ho var sterk. Aleine på kino for å sjå ein klissete kjearleikfilm? Det skulle ho klare.

Under heile filmen sat ho og fantaserte om at han fine satt ved sida av ho. Dei ville sitte hand i hand, og han ville sitere søte ord ifrå filmen medan han strauk det raude håret hennar. Det var da hovudpersonane stod og kviskra beklagande, tilgivande og elskande ord, at verkelig heten slo henne.  Draumar kan hende, akkurat som alt det fine kan brenne.

Misunninga bobla i henne da hun så korleis kjærastepara trøste kvarandre i salen, medan ho satt aleine. Jenta ville gråte. Ho ville slå rundt seg. Ho ville skrike det høgaste ho kunne til lungane sprengte. Men ikkje når alle dei menneska kunne sjå, så hun tok på seg lattermaska.

3038dgh_large

Så lenge guten kan hugse så har han far vori sjuk. Det var ein klump inne i far, som saug til seg all livskrafta den kunne få tak i. Klassekameratane sparka fotball, fiske og lærte å sykle med far sin. Guten sparket fotball med husveggen, haldt aldri i ei fiskestang og lærte seg å sykle på eiga hand. Han har framleis et stygt sår på leggen.

Guten kunne sjå onklar og tanter og alle slektningane som var til stades. Tårene og snørret fossa ut frå auge og nasebora deira. Mora gret så ho rista, og broren prøvde hjelpelaust å trøste ho. Ingen av dei hugsar at det var hans dag lenger, og ingen vil gjere det frå nå av. Den einaste dagen i året som var om guten, vil frå i dag og alltid vere dagen hjartet til han far stoppa.

Kvifor gret alle menneska rundt han då? Han er den einaste som har ein grunn til å gråte. Guten ville gråte. Han ville slå rundt seg. Han ville skrike det fullaste han kunne til lungene sprengte. Men ikkje når alle dei menneska kunne sjå, så han tok på seg lattermaska.

Tumblr_ll20ka7z6p1qici5ro1_500_largeph; WeHeartIt

ebony & ivoryI går kom pappa og mamma hjem med en splitter ny Arius YDP-v240. Pappa kan nemlig spille, og ønsker at meg og søskene mine også skal lære oss å spille. Nå står den på sine bein og ser på meg mens den smiler overlegent med sine svarte og hvite tenner. Den står der, ved balkongdøra, og minner meg på at dette er virkeligheten. Og virkeligheten er ikke sånn som drømmene mine, for i drømmene kan jeg spille. Da spiller jeg som om det er det eneste som betyr noe her i verden.

Image and video hosting by TinyPic

Monday av Ludovico Einaudi på en mandag. Kiss the rain av Yiruma på en dag det regner. Moonlight Sonata av Beethoven under måneskinnet. Suteki da ne fra Final Fantasy på en dag jeg føler meg forelsket. Livet hadde vært herlig da.

Kan du spille et intrsument? 

staying in bed on a monday morning

Denne mandagen våknet jeg opp med hodepine og et øyelokk som var så hoven og tung at den forble lukket. Hjemme fra skolen ble jeg liggende i senga, fikk sove i lyset og drømte om ting jeg ikke ville våkne fra.


Rundt ti-tiden bestemte jeg meg endelig for å rulle ut av senga fordi øyelokket endelig er blitt litt lettere, og fordi blæren hadde fått nok og magen rumlet. Jeg trippet ned trappa og lagde meg to ostesmørbrød med ketsjup nederst og en kopp med skogsbærte. Etter en halvtimes lesing av nyheter kjærte jeg et stort eplekakestykke og lagde meg enda en kopp med skogsbærte.


Så gikk det opp for meg at yndlingstreet mitt var blitt grønn, også kjente jeg en varm bris av glede gjennom vinduet på rommet.
Deretter satt jeg ned ved vinduskarmen og fant fram Monki-magasinet som kom i posten for fire dager siden. Det første bildet minte meg på noe jeg, Saragullet og Oanh gjorde på Chatroulette. Det andre bildet fikk meg til å fantasere om alt det jeg og mine skjønne skapninger skal gjøre i sommer. Det og mye mer.
Óg da jeg skulle rydde vekk magasinet fant jeg sjokoladeboken min. Ikke bare ser den ut som en herlig søtklump, men så lukter den som det også. Jeg gleder meg til en dag jeg har tid, så kan jeg sette meg ned og skrive søte ord og oppskrifter om sjokolade i den.


Så bestemte jeg meg for å være en flink pike side jeg ble hjemme fra skolen, til tross for det enorme antallet av fravær jeg har fra før av. Jeg fant en behagelig stilling i senga for å lese om krig, menneskelighet, sult, fredsarbeid, sorg, nød og barnesoldat.


Som alle andre bittersøte ting ga disse fortellingene meg en klump i halsen. Ikke bare fordi det var trist, men også skamheten som kom da jeg nettopp i går kveld har vært så ufornøyd med livet mitt. Men har ikke vi alle sånne øyeblikk? For meg er perspektiv redningen.

Er du fornøyd med livet?

white hair

000000325260-jessica_stam-fullsize_large

Tumblr_lk8ph4h8rb1qa124go1_500_large

Tumblr_ljxm44wdxj1qdpcm9o1_500_large

Tumblr_lkkebinukq1qg7shxo1_500_large

Tumblr_lk6gw3a8ie1qj246ao1_500_large

Tumblr_lk2stsplbk1qbmz22o1_500_large

Tumblr_ljs1dvgrid1qal30oo1_500_large

Tumblr_lcmlpxztzy1qb6jeto1_500_large

Sonja_3_by_iguanabraid_large

Akkurat nå synes jeg at hvitt hår er noe av det fineste som finnes. Ikke platinablondt eller grått eller sølv. Hvitt. Som bomull. Som snøen. Som blanke ark. Som hvite brudekjoler.

Skal jeg? Kler jeg? Tørr jeg? Kan jeg?
Så mange spørsmål, så mange dilemmaer. 

change is the key to new joy


Jeg var i Oslo med familien på lørdag. Majorstua var stappfullt med mennesker som brenner penger. Rop, latter, barneskrik og døde duer fylte gatene. Det føltes som om vi ikke var i Norge lenger. Så utrolig godt det var å komme meg bort fra den døde gågata på Gjøvik. På toppen av kransekaka var det Markedsdagen i går, og gatene var ekstra fulle. Glade mennesker og gode tilbud. Det var godt det. Forandring fryder.

Er du glad i forandring?

wild & tame

Monki er like fantastisk som alltid. Jeg får lyst til å ignorere alle konsekvenser, ta første tog til nærmeste Monki-butikk og brenner penger på disse herligheten som får vannet i munnen min til å renne.

bilderedigering

Siden det er en del som har lurt på hvordan jeg redigere bildene mine, så tenkte jeg at jeg like godt kan lage et innlegg om det. Selv bruker jeg PhotoScape (kan lastes ned gratis her) og Photoshop CS5 (30 dagers prøveversjon kan lastes ned her). Jeg er veldig dårlig til å forklare, bare for å ha det sagt!

Her er det originale og uredigerte bildet. Tok det for lenge siden med et vanlig digitalkamera.

 

PhotoScape

... må være den beste gratis redigeringsprogrammet der ute. Den er utrolig lett å bruke, samtidig har den akkurat de funksjonene en trenger. Ikke mer, ikke mindre. Før jeg fikk tak i Photoshop, brukte jeg PhotoScape til å redigere alle bildene mine. Nå bruker jeg programmet når jeg har dårlig tid, også kjent som hurtigredigering. 

Den letteste måten å redigere bilder på PhotoScape, er på Auto-Oppgaver. Både Auto-nivå og Auto-kontrast stilles til middels*. Om bildet er for mørkt eller lyst, kan du bare gjøre det mørkere eller lysere. Deretter velger du en eller annen Film-effekt. Mine tre favoritter:


 Kino Høy                                            Porta Høy                                           Afga Høy

 

Photoshop

... er et veldig profesjonelt program. Men det er egentlig ikke så himla vanskelig, som alle skal ha det til. Desverre er det ganske dyrt.

♥ V i v a c i o u s


Du starter selvfølgelig med å åpne bildet ditt. Juster den til ønsket størrelse, og evt. gjøre den skarpere ved å gå inn på Filter > Sharpen > Sharpen. Deretter er det bare å doble layeret (Dublicate Layer).Høyre klikk på den nye layeren, og velg Blending Options.Sett Blend Mode Soft Light.Deretter trykker du på Layer > New fill layer > Solid Color. Da dukker det opp et lite vindu, der skal du sette Opacity ned til 50%.Det vil da dukke opp enda et nytt vindu der du skal velge fargen til layeret. Jeg brukte en navy blå-farge. Selvfølgelig er det bare å prøve seg fram på andre farger som du tror kan passe. Om du ønsker at bildet skal bli ekstra dramatisk, kan du fordoble farge-layeret.Høyreklikk/dobbelklikk på farge-layeret, velg Blending Options og sett Blend ModeExclusion.


Resultat!


Før og etter!

 

♥ D u s e r


Åpne bildet, og evt. justere størrelsen & skarphet. Klikk på Layer > New Adjustment Layer > Curves.


Det vil da dukke opp et lite vindu (new layer), trykk OK og enda et nytt vindu vil dukke opp (curves). Det er den siste som er viktig. Det er en linje hvor det står Channel og ved siden av den ligger det en drop-down meny. Trykk der, og velg Red. Du endrer deretter den "røde linjen" sånn at det ser ut som en S. Gjør det samme med Green. På Blue skal det være noe som ligner på en omvendt S.


Så trykker du på Layer > New Fill Layer > Solid Color. En liten boks vil da dukke opp (new layer), og på den setter du Opacity ned til 15%.


Deretter dukker boksen som du skal velge farge på opp. Her velger du en rosa-farge. Deretter dobbel-klikker/høyre-klikker du på layeret, og velg Blending Options. Da dukker en boks opp (layer style). Her skal du sette Blend ModeLighten.


Du lager enda en ny Solid Color-layer, men denne gangen skal du velge en blå-farge. Så åpner du opp Blending Options igjen, og nå skal du sette Blend ModeExclusion.


Om bildet er for mørkt, lyst eller lignende, kan du fikse dette på Image > Adjustments > Brightness/Contrast. Mye konstrast kan også gi bildet ekstra touch.


Resultat!


Før og etter!


Jeg vil nevne at det ikke var jeg som fant på redigerings-kombinasjonene. Desverre husker jeg ikke hvor jeg fant dem, siden det bare sitter i hodet mitt nå. I tillegg har jeg justert mye sånn at det passer til nettopp de bildene jeg tar.

Spørsmål kan stilles i kommentarfeltet. :)

vårball


Jeg og Saragullet gikk til ballet i det fine været (fordi vi ikke fant noen vi kunne sitte på med hehe...). Kjolen er fra H&M.


Fra venstre: Vivian, Synne Anna, Josefine og Katerina.Fra venstre: Josefine, Tonje og Vivian.
Mine to skjønne danseløver! 

Frida og Saragullet er to magiske mennesker med krefter som får hverdagen til å lyse opp.

Vårballet var en koselig kveld med søte mennesker, dårlig musikk og et altfor lyst rom. Men hadde det vært mørkt ute i går kveld, hadde det ikke vært vår.

Har dere vårball?

new stuff #3


Shorts fra H&M Conscious collection


Belte med veske fra Lindex

Jeg gleder meg til å bruke disse herlighetene i sommer. Shortsen kan jeg se for meg på stranden, mens beltet med vesken kan brukes på festival eller konsert. Jeg har allerede store forventninger til sommeren.


Har du startet med å bygge opp sommergarderoben? 

hello may

Mai-alfabetet:

♥ Andrenalinkick

♥ Barbeint

♥ Celcius

♥ Drømmefanger

♥ Eleganse

♥ Fregner

♥ Gåsehud

♥ Hvit

♥ Iskrem

♥ Jordbærsyltetøy

♥ Karma

♥ Latterkrampe

♥ Magisk

♥ Nattbad

♥ Orientalsk

♥ Paradoks

♥ Q-tips

♥ Regnsky

♥ Stjernehimmel

♥ Turtelduer

♥ Umenneskelig

♥ Vidunderlig

♥ Wok

♥ Xylofon

♥ Yoghurt

♥ Zara

♥ Ærlighet

♥ Ønsker

♥ Årer

Et ord du forbinder med mai?Jeg heter Vivian, er seksten og bor i en liten by ved Mjøsa. Alltid har jeg vært glad i fotografering, skriving, tegning, musikk og overfladiske ting. Akkurat nå liker jeg burgunderrød, sennepgul, militærgrønn og octopus. Jeg elsker lukten av bøker, kaffe og nyvasket hår. Er ei vietnamesisk jente som drømmer om å fly.

Venneforespørsel

viviango@hotmail.com
eleutheromania -

Read the Printed Word!Norske blogger

hits