keep calm and ca... wait, where's my rum?

 Ahoy! Jeg var på en i-siste-øyeblikk-Halloween-fest i går kveld og det var pirater, indianere, pin-up, katter, vampyrer, en blå fugl og noen kjedelige mennesker som ikke kledde seg ut tilstede. Jeg var Kaptein Redhead og det var så så gøy å kle meg ut som pirat! Fikk brukt de nye platåskoene mine - selv om det drepte meg ganske fort da jeg og Tina måtte løpe ned til busstasjonen.

Hva er/var du i år?

my new friend, niaÅh, gjett hvem som endelig bestemte seg for å dukke opp?
Mine Jeffrey Campbell-wannabes fra Nelly (klikk her for å komme direkte til skoene)! De er så så fine at jeg tusler rundt på rommet, opp og ned trappene og til og med ligger i senga med dem. Har desverre glatte såler, så jeg må kjøpe anti-gli så fort som mulig.

Mamma synes de tretten og en halv centimeterne + fire centimeter platå er altfor høye. "Hvordan kan du gå i noe sånt?" Pappa sier seg enig. Later som om jeg ikke kan høre dem og danser videre.

Hvor høye sko synes du er for høyt?

damn sexy sweaters

so, people kept requesting a chris brown sweater, even though we said we don’t condone domestic abuse.
here’s what chris brown should be remembered for. not a sexy magazine photo shoot, or him trying to look badass. for all the chris brown fans <3

 

Se! Se hvor utrolig deilige og forførende disse genserene er! Jeg hadde veldig lite å gjøre på skolen i dag (med alle de fritimene og sånt hihi) også så fant jeg disse skattene på denne - http://sexy-sweaters.tumblr.com - bloggen. Og det gjorde dagen min plutselig mye bedre. Åh, jeg har lyst på dem! Men... desverre er det ikke til salgs (ennå). Én dag... én dag...

i'm gonna take that fear and wear it like a crown

 


Han holdt et godt tak rundt føttene, bøyde armene, pustet dypt inn, samlet kreftene... og der var hun i lufta. Spinner en runde... to runder... og tre runder. Faller. Publikum holder pusten. Hoftebenene hennes traff  håndflatene hans som lå der klare - ventet på kollisjonen - og aplausen bryter løs i salen.

Hei, jeg var med skolen min i dag for å se på dette magiske showet.  Det var nervepirrende, andrenalinstigende og vakker. Ikke for å nevne at det var fylt med humor og hjertesukkende musikk. Jeg hater cirkus hvor dyr er en del av showet, så dette var jo bare... fantastisk! Anbefaler virkelig alle som har muligheten til å dra for å se på det.

Er du glad i akrobatikk, stuns eller cirkus generelt?

på vei

Ting som snart kommer snikende ned i postkassa mi.

1 Wreck This Journal av Keri Smith. Kjøpes her. Fordi den vil hjelpe meg med å være kreativ når vinterkulden fryser hjernen. Det blir spennende.
Tumblr_lntubv5xij1qal0l6o1_500_large
2009040100530320090401005258


2 Nia platåsko fra Nelly. Kjøpes her. Fordi jeg blir nesten enåtti og fordi Jeffrey Campbell er for dyre og fordi jeg vil gå med dem før snøen kommer.


3 Utvidninger, plugs og spiral fra Crazy FactoryFordi det blir godt å ha noe nytt gjennom øreflippen og fordi jeg synes det er fint.

 

4 The Great Gatsby av F. Scott Fitzergald og Veronkika decides to die av Paulo Coelho. Fordi jeg er desperat etter lesestoff og fordi det er fint å sitte foran peisen med en bok en og en kopp kakao med pisket krem på toppen.
Tumblr_lsog0ltf7y1qgu2jio1_500_large

/ingen av bildene er mine

i wish i had a mango tree


Genser fra GinaTricot. Shorts + veske fra Vietnam. Strømpebukser fra BikBok.Topp + skjorte fra Carlings.

Også gleder jeg til å lese denne boka.

himla fint

Hei, det er så mye som er fint med denne lørdagen.

Jeg våknet klokka ti og spiste speilegg med soyasaus og baguetter og drakk frokostjuice. Nam!

Image and video hosting by TinyPic

Jeg var en rask tur innom kjøpesenteret med Tina og Frida Elise, for å bytte den røde genseren jeg kjøpte på torsdag, mot en finfin skjorte.

Så møtte jeg Frida (Frida Elise og Frida er ikke samme person) på Kaffka og hun drakk kaffe latte og jeg drakk moccachino. Også satt vi bare der og så på mennesker og snakket om alt mellom himmel og jord. Det var unormalt mange i gågata i dag. Akevitt festival, tror jeg det er. Men det var fint altså. Det er alltid fint når det skjer noe i Gjøvik.

Frida er fin. Håret hennes er... asdfghjkl... fint.
PS! Hun har en finfin blogg som må besøkes. Klikk her eller på navnet hennes.

Også kom en venn av Frida og de kjøpte sjokolade fra sjokoladefabrikken i Gjøvik. Åh, her har de verdens beste sjokolade!

To fine ting som jeg skulle ønske jeg hadde. Lommaboka til Frida og en eldgamel kaffemaskin.

Hva er fint med din lørdag?

hvis lykke var en gjenstand

"Hvis lykke var en gjenstand ville jeg sagt en hestesko, ikke en ny som du kjøper i butikken, men en godt brukt som har sittet på en hestehov i 6 uker. Vet ikke hvorfor, men jeg blir alltid glad av å se en brukt hestesko, kanskje fordi de betyr lykke, uansett minner det meg på alle de fine turer og opplevelsene på ryggen til min bestevenn."
                                                    - Josefine 

20090702162047/bildet er linket

Jeg og Frida har nå lest gjennom alle de fine svarene dere sendte inn. Det var så utrolig vanskelig å velge ut én. Hadde det vært mulig, hadde jeg sendt ut sjokolade til alle sammen. Men så har jeg desverre bare en. Etter å ha lest gjennom flere ganger og vurdert nøye, stod vi igjen med fem. Fem vakre tekster. Også var det bare så vanskelig, og til slutt måtte vi få hjelp fra flere gjennom facebook.

Hestesko. Hvordan kan det være lykke? Bare tenk på hva som ligger bak selve hesteskoen. Alle turene, alle minnene og all gleden som ikke kan ordlegges. Det var så fint den måte Josefine skrev det på. Det varmet meg og Frida helt ned i tærne.

Denne var også veldig skjønn
"Hvis lykke var en gjenstand... hadde det vært en billett hjem til jul."

psst

Visste du at når du er på shopping og betaler med bankkort, så vil du ende opp med å bruke mere penger enn det du hadde gjort om du betalte med kontanter? Det har noe med at hjernen din ikke regristrere pengene du bruker fra kortet som ekte. Har du kontanter vil du kunne se og kjenne at det blir borte.
I Rød genser fra Carlings   II Grå strikkegenser fra Gina Tricot   III Svarte knesokker og burgunerøde strømpebukser fra BikBok + 718 Bronze Patina IsaDora neglelakk fra Cubus

PS! Det er forsatt mulig å vinne notatboka som ser og lukter ut som en sjokolade. Bli med her. Jeg og Frida skal lese gjennom alle svarene i morgen, og da får dere vite hvem som får søtklumpen i posten. Hihi.

piping i ørene

Føttene er ømme. Det piper i ørene. Jeg er helt mo i knærne.

Tumblr_lt9dr5ctjp1r1akzco1_500_large/bildet er linket

Hei, jeg er nettopp kommet hjem fra en herlig konsert. Her i Gjøvik. Med to lokalband og et jeg aldri hadde hørt om før. Det var meg og Frida, også møtte vi enda en Frida også var det bare kos og bra musikk med bra folk. Tonje var med også, men hun måtte dra tidlig. Hun gikk glipp av mye. Det er så synd at det ikke er flere gigs her  byen.

Men du trippelmå sjekke ut bandene som spilte. Lover at du ikke vil angre!
En Murphys LaW  To Billy The Fox  Tre HoneyTraps

i'm grateful for


Hei! Jeg fant denne - http://im-grateful-for.tumblr.com/ - fine bloggen i går, og brukte hele kvelden på å se gjennom de inspirerende bildene som var der. Det er så mye her i verden jeg rett og slett har glemt å sette pris på. Så mye som bare er blitt en "selvfølge". Noe det selvfølgelig ikke er!

Og akkurat nå er jeg veldig veldig takknemlig for at jeg ikke føler noen trang for å være noen andre enn nettopp meg selv. Det er god følelse, det. Din tur.

fall giveaway

Hei du fine leser. På bokhyllen min ligger det en liten søtklump, som ennå ikke er blitt skrevet i. Nå som det nærmer seg "knask eller knep", tenkte jeg at jeg kunne gi bort denne knasken til én av mine lesere. Det er en liten notatbok med blanke hvite ark og som ser og lukter som sjokolade!

Så, det du må gjøre er

I Følge bloggen min på Facebook eller Bloglovin'. (Hopp over dette punktet, om du allerede har gjort det.)

II Svare på dette spørsmålet: Hvis lykke var en gjenstand, hva hadde det vært?

III Legg igjen navn, bloggadresse eller andre måte jeg kan kontakte deg på. Du kan også sende svaret til: viviango@hotmail.com. Merk emnet som "fall giveaway" eller noe i den duren.

NB! Søtklumpen gis bort til det mest kreative og fineste svaret innen torsdag den tyvende i tiende.
En, to, tre og lykke til! 

cravings

Én Jeffrey Campbell Lita Platform Laced Boots - NG special

To Store strikkegensere som kan beskytte meg mot vinterkulden. Den på dette bildet er så elsk. Noen som vet hvor man får tak i lignende?
Tumblr_lsnmzxrn801qba7s6o1_500_large

Tre 35mm undervannskamera og Diana F+ inkl. instant back.
Tumblr_ldvzppmx9m1qcg636o1_500_largeTumblr_l49tt3050r1qza6kro1_500_large

Fire En sånn lue. Tror jeg må finne litt garn snart. Den er så fin fin.
Tumblr_lt459qutjy1qiqbqio1_500_large

Fem Øyrepynt. Åh, jeg gleder meg til jeg får nytt bankkort!
Tumblr_lsalvjrtbz1qe4vldo1_500_large
Vortex
9099_large 

små gleder

Een Begynne halv ti på skolen - men drar dit klokka ni for å spise havregrøt til frokost. Gjentar dette hver eneste fredag.

Twee Jam i matpausen, og du sitter der med bestevennina og dere hvisker og tisker og fniser om alt.

Drie Kjøpe en sjokolade på veien hjem, bare fordi det er helg og du vet du fortjener det.

Vier Komme hjem, sette deg ned og vite at du har tid. Massevis av tid.

Del din glede!

svar #2

Hva er det fineste du vet om?
Åj, dette er et utrolig vanskelig spørsmål. Det er så mye fint her i verden, og... det er utrolig vanskelig å velge ut én ting. Men... Lykke! Lykke er det fineste i verden.

 

Hvor lenge har du blogget?
Hmm... jeg tror jeg har blogget i tre til fire år. Oi! Det høres mye ut. Hehe...

Har du tumblr?
jarofeleutheromania.tumblr.com - Jeg har ikke oppdatert der på en stund da...

Hvilken blogger følger du?
Det er mange det! Men om jeg må nevne noen, så er det dennedennedenne og denne. Åh, de er så fine. 

Syns du tcmn.blogg.no fortjener førsteplassen på topplista?
For å være helt ærlig så er Hjartesmil den eneste bloggen på topplisten som faller i smak. Og Annais er veldig morsom da.

Hvor mange lesere har du hver dag?
I følge statistikken på blogg.no er det som oftest over sytti klikk innom bloggen min hver dag.

Hvorfor blogger du?
Jeg blogger for å dele. Og jeg deler fordi jeg får fine tilbakemeldinger. Tenk! Hvor hyggelig er det ikke å få høre at du er flink, du skriver fint, tar fine bilder, ser bra ut eller (det beste av alt) inspirerer andre... Tusen takk.

Hva slags sminke bruker du og hvordan sminker du deg?
Leppene foretrekker jeg nude eller røde og kanskje rosa av og til. MAC har selvfølgelig favorittleppestiftene. I tillegg bruker jeg litt concealer og litt solpudder på kinnbeina. Til øynene bruker jeg khol eyeliner fra Clinique, liquidliner fra GOSH, den røde og hvite maskaraen fra L'oreal og bruntoner øyenskygger. Jeg prøver på noe sånn som dette:Tumblr_li4l8rupvd1qdv2e1o1_400_large

Kan du ha sminkevideo sla?
Nei, seriøst altså. Hahaha...

Har du tips til hvordan  bli en så bra blogger som deg?
Åh, dette var et veldig søtt spørsmål! Men jeg tror ikke at jeg er den rette personen til å gi noen tips, haha.. Men jo, for meg er en bra blogger rett og slett bare inspirerende. Nydelig tekst og herlige bilder. Ryddig design som fremhever innholdet. Variasjon og selvfølgelig original!

Kan du blogge mer om hverdagen din? Bare mer sånn med klokka?
Hverdagen min er veldig veldig kjedelig! Du er herved advart.

Leser foreldrene dine bloggen din? 
Jeg vet egentlig ikke. De vet at jeg blogger, og pappa hjelper meg med å ta bilder nå og da. Men de nevner aldri bloggingen, og det virker heller ikke som om de leser den. Det kan være ganske typisk dem å følge med på bloggen i all hemmelighet da...

Hvordan ser drømmehåret ditt ut?
Åh, noe sånt hadde vært fantastisk:


Hvordan du steller og fikser du håret ditt?
Jeg kommer ikke til å lage noen hårvideo, vis det var det du siktet til... Ellers vasker jeg håret mitt annen hver dag og kanskje hver tredje dag også! Bruker shampo og balsam som skal være bra for håret (haha!) og holde på fargen. Akkurat nå bruker jeg den røda Elvital fra L'oreal. Til selve "stylingen" bruker jeg hårvoks (i dette tilfellet Gatsby, den svarte) og håspray (PROFF, rosa). Også har jeg en dårlig varmluftkrølltang som brukes til luggen de dagene jeg ikke forsover meg.

Hvor mange ganger har du farget håret ditt?
Tre. Første gang farget jeg det brunere med striper. Andre gangen farget jeg det rødt og tredje gangen farget jeg det rødt igjen.

Hvordan tør du å gjøre noe så spennende med håret?
Oi, vanskelig spørsmål. Hmm... Jeg har alltid vært et spontant menneske, og jeg elsker kicket en får når en bare gjør det. Det var ingen gjennomtenkt prosess. Jeg har hatt lyst til å klippe håret mitt lenge, og plutselig var bare hele det lange håret borte. Jeg satt på WeHeartIt dagen før og så på alle de fine bildene av fine jenter med rødt hår - og neste dag var håret mitt også rødt. Jeg fikks skikkelig kick, altså.

Hvor høy er du?
Sist jeg målte meg var jeg ensekstifire.

Hvor mange t-skjorter har du?
Æsj, må jeg virkelig telle dem?

Yndlingsbukse?
Den nye buksen fra Zara som jeg bruke her.

Hvor får du inspirasjon til å kle deg?
Lookbook.nu, forskjellige bloggere, WeHeartIt og selvfølgelig av mennesker på gata.

Hvilken butikker handler du mest på?
Bikbok og H&M - fordi det er det beste vi har på Gjøvik. 

Hva slags kamera har og bruker du?
Nikon D60 og iPhone-kamera.

Fotograferingstips?
Ånei, jeg er virkelig den værste personen man kan spørre om sånt om. Men jeg husker at jeg har lest en plass, at om man vil ta fine bilder, så kan man ikke bare trykke på en knapp. En må bruke sansene. En må se med øyet og kjenne med hjertet. Det synes jeg var en veldig godt tips! Og vær så snill, for all del, ikke ta bilder av deg selv i speilet!!!


Hva kan bli tatt bilder av? Og nå som det begynner å bli for kalt å gå ut med kameraet?
ALT! Herregud, du kan ta bilder av alt. Så lenge det er lovlig og så lenge du føler for det. Ikke la kulden hindre deg (merk: jeg er veldig dårlig til å følge mine egne råd). Ta bilder av de fine høstbladene (selv om det egentlig ikke er så veldig spennende å se på). Ta bilder av mennesker som er ute i det fine høstværet. Og når det begynner å snø: ta bilder av mennesker som leker i snøen!

Hva slags redigeringsprogram bruker du?
Jeg bruker Photoscape (lastes ned gratis her) til hurtigredigering, og når jeg har bedre tid bruker jeg Photoshop CS3 (som jeg har fått med på skolepc'en). 

Hvordan redigere du bildene dine?
Jeg har laget et innlegg her som viser en av mine redigeringsrutiner. Det kommer nok flere etterhvert. 

Bilder av rommet og ting jeg har laget kommer muligens senere i et eget innlegg. Det blir så mye å poste alt i et. Tusen takk for mange fine fine spørsmål!

svar

Tumblr_lm07kosdxq1qie5czo1_500_large
Hvor i hele verden skulle du ønske du bodde?
Hvis jeg ser bort ifra at Norge er verdens beste land å bo i, så drømmer jeg om å bo i et sted hvor jeg kan gå i shorts året rundt. Være omringet av eksotiske mennesker, dyr og kultur. Kanskje en plass i Africa, Australia, FIji eller Hawaii? Helst et ukjent sted hvor det kan bli vanskelig å finne meg.

Hva slags musikk hører du på? Har du en spotify-liste du vil dele? 
Jeg hører på veldig veldig mye forskjellig, og alt etter hva slags humør jeg er i. Her er en + to lister med herlige skatter jeg har funnet. 

Hvem ser du opp til?
Pappa. Ingen over, ingen under.

Fav. mat, drikke og klesbutikk?
Alt som er fritert, vann og hmm... H&M. H&M er bra.

Hva er ditt største ønske nå?
Akkurat nå ønsker jeg at leksene mine skal gjøre seg selv. Hehe. Ellers har jeg veldig lyst til å bli ensytti eller å kunne fly da.

Hvilke farger liker du aller best?
Akkurat nå er jeg veldig glad i burgunderød, sennepgul og militærgrønn. 


Hvor mange søsken har du?

To. En lillesøster og en lillebror. 

En sang du ofte synger i dusjen?
Grenade av Bruno Mars. Huff, guilty pleasure dette her. 

Har du kjæledyr?
Mamma liker ikke hunder eller katter generelt, så jeg har aldri fått den hunden jeg har ønsket meg hver eneste jul. 

Hva ønsker du å jobbe med?
Hmm... Jeg ønsker å jobbe med mennesker. Enten reise rundt for å møte nye mennesker, eller sitte i en godstol og snakke med mennesker om problemer og tanker og drømmer og følelser og alt det som er vanskelig å snakke om ellers.

TV-program som du ser på?
The Vampire Diaries, Pretty Little Liars, Dexter og Gossip Girl og alt som går på Disney Channel.

Snakker du vietnamesisk?
Ja, flytende. Jeg kan lese og skrive litt også. 

a horse is a horseHvor får du inspirasjon fra?
Andre blogger, WeHeartIt, Tumblr, Flickr, venner og ukjente mennesker på gata.

Hvordan har du det?
Jeg har det fint akkurat nå. Klør litt på ryggen og litt småsulten, men ellers er jeg glad og fornøyd. 

Er det noe du gleder deg til?
Juleferien!

Hva er din definisjon av lykke?
Lykke er når du er alene og har ingenting og likevel føler du deg tilfredstilt. Eller når du sitter nydusjet ved vinduet med en kopp te som varmer mellom hendene. Eller når du er så mett, men likevel får du plass til et kakestykke til. Mmm...

Hvis du hadde møtt din ti år gamle deg, hva hadde du sagt til henne?
"Alt kommer til å bli bedre."

Har du vært deprimert?
Alle har sine perioder, ikke sant? 

Hvor ser du seg selv om ti år?
Om ti år bor jeg tilfredstilt på et eksotisk sted i et søtt rom med utsikt over stranda, kanskje sammen med noen, kanskje på leting etter noen eller på rømmen fra noen. Hehe.

Hvilken linje går du?
Studiespesialisering. Veldig kjedelig i grunn.

Hva vil du bli når du blir stor?
To meter!!!! Eller, nei, kanskje bare ensytti.

Tumblr_lncju9kce61qhn4sdo1_500_large
Tre ting du absolutt må gjøre før du dør?

Én Hoppe fallskjerm. To Dykke for å se på koraler og fisker og alt det livet under havet. Tre Reiser verden rundt med noen fine mennesker.

Hva skal du gjøre etter videregående?
Forhåpentligvis komme inn på psykologistudie, eller så tar jeg meg et friår for å gjøre ting jeg har lyst til og for å ha tid.

Er du glad i meg? - Oanh
Bare litt. Bare litt. :) 

Trener du?
Ja har gym én gang i uka på skolen, og når jeg ikke er lat så tar jeg meg en joggetur. 

Har du noen gang hatt noen sykdommer?
Ikke som jeg kan huske... Hmm... Telles feber? 

Hva er det tristeste du har opplevd?
Da bestefaren min sovnet inn i sommer. 

Er du flink på skolen?
Eh... Jeg vil si at jeg er det. 

Kan du vise hvordan du lager papirtraner?
Vær så god

Får du noen gang skryt for at du er flink til å snakke vietnamesisk?
Hehe, ja den får jeg høre ofte på familieselskaper og sånt.

Har noen noen gang sagt at du er "chingchong"?
Ja, og litt kinamann også.

Har du noen gang kranglet med familien?
Joa, har ikke alle tenåringer det? 

5a70d38304f056655db413fdafa1e890_large
Er du litt stolt ovet å være vietnamesere?

Jeg er stolt over å være den jeg er, men jeg har ikke denne "vietnam pride" som andre vietnamesere har. For å være helt ærlig ser jeg ikke spesielt mye å være stolt over, men det er jo ganske kult å kunne snakke et helt annet språk. Og bare det å kunne "leve i to forskjellige verdener" er så jo ganske utrolig...

Hva er din favoritt vietnamesisk rett? Alt untatt pho.
Jeg liker nesten alt, jo! Men friterte kyllingvinger er best.

Kan du spille noe instrument - bortsett fra piano?
Hahah...Jeg vil ikke si at jeg kan å spille piano en gang, men jeg har tatt gitar kurs. Kan egentlig ikke spille noe av de instrumentene ordentlig. Spilte også blokkfløyte i fjerdeklasse. Jeg har det forsatt i meg.

Kan du bevise at du klarer å spille et instrument?
Jeg kan legge ut video hvor jeg spiller blokkfløyte om noen har lyst til å se/høre på!

Forventer de hjemme at du skal bli lege? Kanskje du burde bli det, du tjener mye, hjelper familien og de blir veldig stolte.
Det har seg nemlig sånn med "alle" asiatiske foreldrer at de tror at om ungen ikke utdanner seg som lege, så havner de med feil folk, går på drugs og ender opp i fengsel. Så ja, spesielt bestemor, vil at jeg skal bli lege eller tannlege. Men nei. Desverre skal jeg skuffe dem med at jeg ikke har noe lyst til å grave i innvollene, i kjeften på folk eller noen kjønnsykdommer for den sags skyld. Ikke at det er noe galt med å være lege så klart!

Hva har du jobbet som?
Barnevakt for søskene mine. Tjener som oftest ingenting.

Har du stor familie?
Pappa har syv søsken og mamma har elleve. Enough said.

Hva liker du best av sushi?
Helt klart: tempura maki! Nå ble jeg litt sulten

What+happens+when+study_large
Er du egentlig lat?

"Lazy is my middle name".

Bildene er linket.

syvende oktober

I dag så jeg noenlunde sånn ut da jeg var på vei til Peppes Pizza i byen sammen med Saragullet. Vi var på vei for å feire fødelsdagen til Tina sammen med fem andre fine piker.


Genser og jeans fra Zara. Bandana er vintage. Alt dette var kjøpt i Oslo, så her ser dere en del av mine nye skatter fra Oslo-turen. Sko fra DinSko og veska kjøpte jeg i Vietnam.

PS: Bloggen min er nå på facebook! Klikk her for å komme til siden og lik. :)

spørsmålsrunde

Image and video hosting by TinyPic

Hej, spørr meg om alt mellom veggene, over taket og under skoa. Spørr meg om Vietnam eller om Gjøvik. Spørr meg om det jeg har på meg, om familile, om glede, om sorg, om ugler, om farger, om tanker, om bilderedigering, om musikk, om tips eller om skatter.

Jeg svarer på søndag.
Ready - set - go!

å være kreativ på en torsdag

Dette gjorde vi denne torsdagen:


Mamma og pappa har dratt til Stryn, så da var det bare meg og Vincent og Julie og et ellers tomt hus. Også satt de og enten spillte eller så på TV, så jeg fant fram perler, garn, papir, fargeblyanter og alt det som lå under pulten min. Jeg tvingte dem til å tegne, lage ting og bare være kreativ på denne torsdagen.

Vincent lagde seg en maske av en ubrukt kompostpose.


Julie lagde seg en søt liten boks til små fine ting.


Og jeg ble ferdig med alle bokmerkene, lagde meg ugle-pose, masker og ble ferdig med én av de bøkene jeg kjøpte i Oslo. Det tok sin tid!Hva har du gjort i dag?

trettito av førtiåtte timer i oslo

Frida og jeg våknet nitiden i dag etter å ha sovet tungt og drømt om ting her i livet som vi sjelden husker når vi våkner. Vi spiste toast, gikk tur med Nala også tok vi trikken til Nasjonalteateret. Etter en liten stund med vandring fant vi endelig fram til Kunstnerenes hus og betalte trettikroner hver for å se på fine kreative ting.


Etter å ha kost oss med høstutstillingen, tuslet vi rett ned til United Bakeries og spiste foccaia med oliven og tomat og scones med masse sjokoladebiter i.Også dro vi til Grünerløkka, selvføglelig etter å ha kjørt trikken i feil retning, for å dra på skattejakt blant de herlige brukt- og vintagebutikkene. Jeg fikk kjøpt meg vinterjakke og bøker som skal bli til smykkeskrin.
Kristin tok med meg og Frida og Oanh ut på en koselig liten italiensk pizzarestaurant fem minutters gåtur fra leiligheten. Pizzaen var så utrolig god, stemningen var så herlig og selve restauranten var så liten og fin.

elleve av førtiåtte timer i oslo

Jeg og Frida tok ellevetrettiseks toget til Oslo i dag.

Etter å ha gått i Karl Johan - hvor jeg fikk kjøpt meg et skjørt og en rutete skjorte fra Monki og en rød leppestift fra MAC- møtte vi Oanh, kjøpte oss sushi på Sakana og vandret opp til Operahuset.


Utsikten var herlig, sushien var deilig og disse to jentene er fine.


Jeg hadde på meg en varm strikkegenser fra Cubus, skjerf fra KappAhl, drømmefanger fra Carolinestua, svarte converse og en masse ringer og armbånd. Jeg måtte ta på meg en røde leppestiften med én gang, og jeg elsker den.
Vi dro hjem til Oanh etter Operahuset, møtte Kristin, spiste biff og søte poteter til middag med en deilig Toro-sjokoladefondant. Og nå sitter bare jeg og Frida godt plantet i sofaen hos Kristin. I morgen skal vi på høstustillingen, dra på skattejakt i Grünerløkka, se en film og kanskje spise pizza på en søt italiensk resturant.

her er flere bilder fra vietnam

Her er noen bilder jeg tok på veien hjem til Duc Hoa - landsbyen mamma ble født i. Mange slektninger fra mamma sin side bort forsatt der.

Her er en vietnamesisk familie kjørende på motorveien. De er muligens på vei hjem til et stusselig hus, hvor en gammel mor sitter og venter på sine barn og barnebarn.

Her er noen bilder jeg tok på veien til huset som ligger midt inne i det lokale markedet. Det er her alle kjøper matene og til og med dagligvarene. På dette bilder sitter en mor ømt og beskyttende rundt sitt barn.

Her er to barn som holder hender og går inn mot en bakgate. Er dette en barndomsforelskelse?

Her sitter en kvinne og ordner sjømaten som muligens en husmor har bestilt. Husmoren skal lage de få rettene familien har råd til, og venter på at mannen skal komme hjem fra åkeren og barna hjem fra skolen.Jeg heter Vivian, er seksten og bor i en liten by ved Mjøsa. Alltid har jeg vært glad i fotografering, skriving, tegning, musikk og overfladiske ting. Akkurat nå liker jeg burgunderrød, sennepgul, militærgrønn og octopus. Jeg elsker lukten av bøker, kaffe og nyvasket hår. Er ei vietnamesisk jente som drømmer om å fly.

Venneforespørsel

viviango@hotmail.com
eleutheromania -

Read the Printed Word!Norske blogger

hits